Započinje Revija europskog filma u Zagrebu

Revija europskog filma u povodu prve godišnjice ulaska Hrvatske u Europsku uniju, započet će francuskom komedijom “Mamin dečkić” večeras u Ljetnom kinu Tuškanac, a do 16. srpnja u tom kinu i u Kinu Metropolis Muzeja suvremene umjetnosti (MSU) prikazat će se ukupno jedanaest filmova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od 6. do 12. srpnja u Ljetnom kinu Tuškanac (u slučaju kiše u Art-kinu Grič) prikazat će se sedam filmova, uglavnom komedija, a od 13. do 16. u Kinu Metropolis na programu su četiri art filma, dobitnika ili nominirana za nagradu LUX Europskog parlamenta. Ulaz na sve projekcije je besplatan.

Nakon filma “Mamin dečkić” koji je osvojio pet Cesara, među kojima i onaj za najbolji film, sutra je na programu češka komedija “Savršeni dani”.

Britanska komedija “Danak anđelima” bit će prikazana u utorak, 8. srpnja, a francuska komedija “9 mjeseci strogog zatvora”, drugi najgledaniji francuski film protekle godine, može se pogledati u srijedu, 9. srpnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do kraja tjedna slijede francuski animirani film “Hrabri mališan”, talijanski igrano-dokumentarni “Italija, voli je ili napusti” i francuska romantična komedija “Imena ljubavi”.

U nedjelju, 13. srpnja program se seli u Kino Metropolis MSU kada je na rasporedu talijanska ljubavna drama “Shun Li i pjesnik” Andree Segrea, dobitnica nagrade LUX 2012.

Do kraja Revije slijede belgijska ljubavna drama “Alabama Monroe” Felixa van Groeningena, prošlogodišnja dobitnica nagrade LUX te dvije europske koprodukcije, drame “Djeca” Aide Begić i “Krugovi” Srdana Golubovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reviju u povodu prve godišnjice ulaska Hrvatske u Europsku uniju organiziraju Kulturni klub i Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.