Ante iz Imotske krajine: Samozatajni Rebić često pomaže rodnom kraju, a u svojoj župi sredio je i kapelicu…

Foto: Instagram
Prošlo je godinu nezaboravne utakmice hrvatske nogometne reprezentacije u 2. kolu grupne faze Svjetskog nogometnog prvenstva. Hrvatska je predvođena Lukom Modrićem deklasirala Argentinu Lionela Messija i najavila velike stvari u Rusiji. Jedan od junaka pobjede Vatrenih protiv dvostrukih svjetskih prvaka bio je nogometaš Eintrachta, Ante Rebić, koji inače dolazi iz malog mjesta u Imotskoj krajini, Donji Vinjani.
Brojni se turisti fotografiraju ispred panoa na kojoj je Rebićeva slika. Godinu dana nakon SP-a malo mjesto u Imotskoj krajini, zahvaljujući Rebiću i Vatrenima, došlo je na mapu svjetskog nogometa, piše portal 24 sata.  I doista, zbog svoje borbenosti Rebić je postao jedan od najomiljenijih igrača hrvatske reprezentacije, a obožavaju ga i navijači Eintrachta.
Prije nekoliko dana Ante je s prijateljima bio na pizzi u “Lučici”, restoranu uz teren NK Vinjana, omiljenom okupljalištu još dok je bio nebrušeni dijamant.  Drugim riječima, svi će uglas reći – nije se Ante puno promijenio, a zahvaljujući njemu u njegovom rodnom kraju turista iz cijelog svijeta sve je više.
”Nije ga promijenila slava ni novac. Uvijek isti”, kazao je za portal 24 sata Stipe iz ”Lučice.” Prema tvrdnjama mještana Ante Rebić nije se puno promijenio, niti mu je ”slava udarila u glavu” nakon Svjetskog prvenstva. Iako mještani  znaju sve napamet iz utakmice Hrvatska – Argentina, pamte svaki detalj, što je i normalno, u okolici Imotskog hrvatska nogometna reprezentacija ima fanatične i vjerne navijače, a tu je i njihov Ante. Toliko o tome kako na jugu Hrvatske postoje neke ”podjele” glede hrvatske reprezentacije.
”Svi smo zajedno gledali utakmicu, prvo poluvrijeme je djelovalo kao da će Antu isključiti, zbog grubosti. Ali znam ga: jednostavno je morao pokazati prgavim Argentincima da se i mi možemo “staviti”, a i sudac je bio svjestan da je suparnicima previše dopuštao pa me nije bilo strah.
A u drugo poluvrijeme kao da je ušao drugi, smireni Ante. I to je trebalo prepoznati, pustiti ga da odigra tih desetak minuta, istrči presing na Caballera, prisili ga na grešku i onda onako zabije”,  posebno je sretan Antinim uspjehom Branislav Škeva Mićo, dugogodišnji direktor NK Vinjana, gdje je “Pit bull iz Vinjana” ponikao.
”Na dočeku kojeg smo organizirali u jedan dan bilo je 15 tisuća ljudi, to je bila teška ekstaza. Ante je predobar momak, nadasve pošten i kad god dođe kući, uvijek je u gužvi, hoće svima učiniti… Nama je u klubu prije nekoliko mjeseci poklonio 60 lopti, pola “četvorki”, pola “petica”, markere i opremu, a ne mogu vam opisati koliko to znači našoj djeci. Mi smo mali klub, nemamo iluzija, mi živimo za igrače poput Bušića, Majstorovića, Radeljića i naravno Ante Rebića koji ovdje naprave prve sportske, nogometne korake. Presretni smo kad netko od njih napravi takvu karijeru pa Anti mogu poželjeti samo zdravlja i sreće u životu”, kazao je Branislav Škeva Mićo.
Uspjeh Ante Rebića odjeknuo je, kako smo već i spomenuli, daleko izvan granica naše domovine, potvrdio je to i Mićo.
”U SAD-u imam rodbinu, i nakon Svjetskog prvenstva jedan od njih, Amerikanac, čitao je na portalima o Anti i Vinjanima. I onda je on krenuo s kampanjom, pokazivao je njihovim klubovima gdje financije nisu problem, kako je moguće da se stvori takav igrač u sredini gdje se gotovo nema za kopačke. A neću niti govoriti da je nosio hrvatski “kockasti” Rebićev dres i da je svugdje bio prepoznat, da je to bila teška ludnica.”
Podsjetimo, nedavno su u Vinjanima bili i njemački novinari koji su također napravili reportažu o Rebiću, i s njima je Mićo razgovarao.  Naime, i on misli da je Ante prerastao klub iz Frankfurta, vrijeme je, kako kaže, da ode u neki klub  Premier lige, možda Atletico, samo ne u Italiju, ”Anti jednostavno ne odgovara tamošnje poimanje nogometa.”
”On voli nadigravanje, vic na terenu, a da je tehnički još malo bolji, bio bi kao Ronaldo!”, kazao je direktor NK Vinjani.
Svi sugovornici naglasili su da Ante redovito pomaže svom kraju, no, o tome previše ne voli govoriti, niti dizati preveliku pompu.
Kako smo već pisali prije dvije godine svojoj župi nabavio je zvono za kapelicu Svete Kate kod župnog ureda. Potvrdio je to i fra Josip, dvije godine župnik u Vinjanima koji kaže kako nije osobno upoznao Antu, ali zna cijelu obitelj. I oni su, poput većine u Imotskoj krajini “nezahvalni” za medije jer ne žele “iskakati iz paštete”.
Na kraju su novinari svratili i kod Rebićevih, gdje su dočekani gostoljubivo, no, izjave nisu dobili. Otac Ante Rebića, Boško, bavi se autoprijevozom, vozi autobus, a majka Neda radi u sudu; za njih kao da se uspjeh i slava, pogotovo ona financijska, nije dogodila. Mediji su čak razgovarali i s Antinom dedom, što je mnoge začudilo, naime, susjedi, redom najbliža ili daljnja Antina rodbina tvrdi kako se ne sjeća da je igdje objavljen intervju s Mandžukićevim ili Rakitićevim djedom, zaključuje portal 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.