Dejan Lovren u velikom intervjuu: ”Želimo biti kao Barcelona, da ovu momčad Liverpoola upamte kao jednu od najboljih u povijesti”

Foto: fah

Dejan Lovren jedan je od stožernih nogometaša hrvatske nogometne reprezentacije, nogometaš Liverpoola dokazao je to prije nešto manje od dvije godine na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Lovren je bio stup obrane Vatrenih na putu do povijesnog srebra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ovoj godini, koja je doduše počela tek prije četrdesetak dana, Dejan je odigrao tek jednu utakmicu. Naime, Lovren je devedeset minuta dobio tek u susretu petog kola FA kupa u kojem je Liverpool prosuo vodstvo od 0:2 kod Shrewsburyja. To je hrvatskom nogometašu bila jedina utakmica od 10. prosinca prošle godine kada je sudjelovao u susretu posljednjeg kola grupne faze Lige prvaka protiv Salzburga.

Nažalost, tada se hrvatski reprezentativac ozlijedio, a od remija s trećeligašem dvije je premierligaške utakmice (West Ham i Southampton) odgledao s klupe za pričuve. No, Lovren je ponašao put prema svjetlu medijskih reflektora, naime, veliku pozornost izazvao je njegov veliki intervju koji je, kako smo već pisali, dao britanskom Sky Sportsu. Lovren, naime, želi da se ovu momčad Liverpoola upamti kao jednu od najvećih u povijesti nogometa.

Na dobrom je Liverpool putu s obzirom kako trenutno ima 22 boda više u odnosu na prvu pratnju u engleskom prvenstvu, Liverpool je ostvario pobjede 24 od 25 utakmica engleskog prvenstva ove sezone. U svojim vitrinama već imaju trofeje pobjednika europskog Superkupa i Svjetskog klupskog prvenstva, a ispali su tek iz Carabao kupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve nam se poklopilo. Sada možemo biti “nova Barcelona”, momčad koja će osvajati trofej za trofejem. U klubu sam od Kloppovog početka, trebale su nam dvije-tri godine da se sve posloži i da postanemo pravi. Idemo reći, kliknuli smo ove sezone. Možda već i prošle, ali propustili smo tu titulu prvaka za svega jedan bod”, rekao je 30-godišnji hrvatski stoper.

Misli li Lovren da će Liverpool postati nova Barcelona? Oni su sada bolji od njih…

”Sada se svi međusobno razumijemo u svlačionici, svatko zna koja mu je uloga i koji su ciljevi kluba. Želimo biti kao ondašnja Barcelona koja je u četiri godine osvojila dvadesetak trofeja. Zašto i mi to sada ne bismo postigli?”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Atmosfera u svlačionici je sjajna, vrhunski rezultati sasvim sigurno pripomažu tome…

”Ne samo sjajna. U ovakvoj momčadi još nikad nisam igrao. Privilegija je biti ovdje, ne samo zato što su svi sretni, već i zbog toga što svi na svakom treningu daju maksimum. Još uvijek smo gladni i pohlepni, to nas čini ovako ubojitima”, kazao je Lovren.

To što je na ljestvici prednost pred konkurencijom na ogromna 22 boda, ne znači ništa?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Uopće ne gledamo na to. I dalje idemo sto posto iz utakmice u utakmicu i to je najjednostavniji način za biti najbolji. To je i dobar primjer za mlade igrače koji će najbolje naučiti na takav način.”

Na kraju se Lovren osvrnuo i na svoj status u momčadi:

”Priznajem, nekad zna biti pomalo frustrirajuće kad ne igraš, ali puno radim iza zatvorenih vrata, posebice na sebi. Strpljiv sam, borim se za mjesto u ekipi i nastojim biti bolji na treninzima iz dana u dan. Znam da će doći moja nova prilika, nisam više ozlijeđen. Znam i to da ovoj momčadi mogu puno dati. Tek mi je trideset, mislim da mogu još dobrih pet godina igrati na vrhunskoj razini”, zaključio je hrvatski nogometni reprezentativac, prenose Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.