Đoković za New York Times o fijasku tzv. Adria Toura u Zadru: ”Bilo je to poput lova na vještice, ne osjećam krivnju i opet bi isto napravio”

Foto: fah

Novak Đoković nalazi se u New Yorku te je jedan od favorita za osvajanje US Opena, nažalost, igrat će se bez nazočnosti gledatelja. Na spomenutom Grand Slam turniru neće biti Rafaela Nadala, a neće biti ni Rogera Federera, što bi Đokoviću moglo olakšati put prema 18. Grand Slam naslovu. Naime, Federera nema zbog ozljede, a Nadala zbog aktualne zdravstvene situacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U razgovoru za New York Times Đoković je najavio US Open i činjenicu da će se igrati u jednim neobičnim uvjetima. Podsjetimo, zbog organiziranja regionalnog tzv. Adria Toura, a u uz nazočnost gledatelja, New York Times također je žestoko kritizirao Đokovića.

”Čudno je sada kada neće biti njih, pogotovo što nema ni publike. No ne mogu reći da je to glavni razlog zašto sam došao. Štoviše, bio sam vrlo blizu odluke da ne dođem jer primarno sam morao razmišljati o sebi i svom zdravlju…”

Ipak, bila je to predstava za javnost, Novak Đoković je stigao u društvu bivšeg hrvatskog tenisača Gorana Ivaniševića, koji je jedan od trojice članova Đokovićevog tima koji je poveo sa sobom u SAD. Tu su još i  njegov fizioterapeut Ulises Badio te glasnogovornik Edoardo Artaldi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Želim igrati i zato sam ovdje. Ne osjećam da sam ugrožen ili u bilo kakvoj opasnosti jer da jesam, ne bih bio ovdje. Također, imao sam odgovornost da se pojavim ovdje kao jedan od najboljih igrača na svijetu.”

Kako smo već spomenuli Đoković je  u razdoblju globalnog “lockdowna” bio po naslovnicama svih medija, dojam je, više nego kada osvoji neki veliki turnir. Prvi je razlog činjenica da je Đoković najavio kako se ne želi cijepiti protiv koronavirusa te da ga nitko ne može na to natjerati.

”Mislim da su mediji malo sve izvadili iz konteksta jer su prenijeli kako sam posve protiv cjepiva bilo kakve vrste. Ovdje je problem što ne želim da me netko prisili da unesem nešto u svoje tijelo. To ne želim i to je neprihvatljivo”, poručio je srpski tenisač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mediji su, a što smo također spomenuli, žestoko kritizirali Đokovića zbog organizacije tzv. Adria Toura u vrijeme dok je zapravo sve bilo potpuno zatvoreno. Regionalni Adria Tour je doživio fijasko na zadarskom turniru na kojem je objava Grigora Dimitrova da je pozitivan malo prije finala zaustavila sve. I Đoković je potom dobio pozitivan test, za njim i Borna Ćorić, Ivanišević…

”Imali smo prave namjere. Jesmo li mogli nešto učiniti drugačije, naravno, ali ne znam zašto se samo mene krivi. Ali u redu, prihvaćam to jer je to jedina stvar koju mogu napraviti. Vi recite je li to fer ili ne, ali znam da su nam namjere bile dobre. Opet bih organizirao isto da mogu”,  rekao je srpski tenisač koji je tijekom pet dana osjećao blage simptome zaraze korona virusom, prenosi portal 24 sata te je u zaključku dodao:

”Iskreno, mislim da nisam napravio ništa loše. Žao mi je ljudi koji su se potom zarazili u Hrvatskoj, Srbiji i regiji, ali ne osjećam krivnju za to. Naravno da ne. Bilo je to poput lova na vještice, da budem iskren. Kako netko može kriviti jednu osobu za sve…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.