Filip Zubčić zadovoljan: ‘Osmo mjesto je stvarno dobar rezultat’

Foto: fah

“Zadovoljan sam s današnjim rezultatom. Nemam se što žaliti. Osmo mjesto je stvarno dobar rezultat”, izjavio je hrvatski skijaški reprezentativac Filip Zubčić nakon svog najboljeg plasmana u karijeri u alpskoj kombinaciji koja je u petak održana u bugarskom skijalištu Bansko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zubčić je za pobjednikom, Francuzom Alexisom Pinturaultom zaostao 1.38 sekundi, a u slalomu su brži od našeg reprezentativca bili samo najbolji skijaš svijeta Austrijanac Marcel Hirscher i Kanađanin Trevor Philp.

“Jako dobro sam išao u slalomu, napokon sam se uspio odskijati bez pogrešaka pod punim gasom od vrha do dna. Imao sam treće vrijeme u slalomu. I super G je bio dobar, iako sam malo više očekivao od njega, jer je bio strm, onako kako mi paše. Neke sitne pogreške su me koštale”, analizirao je svoj nastup Filip Zubčić koji je po četvrti put bio među desetoricom najboljih u utrkama Svjetskog kupa.

U subotu će skijaši u Banskom voziti superveleslalom, a nedjelju je na rasporedu veleslalom od kojeg Zubčić ponovno puno očekuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Staza je super, zanimljiva je, tako da se veselim veleslalomu”, zaključio je 26-godišnji Zagrepčanin.

U alpskoj kombinaciji nastupio je i Natko Zrnčić Dim koji je osvojio ukupno 33. mjesto, a od 30. mjesta i jednog boda dijelilo ga je 76 stotinki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.