Hrvatska vladar svijeta u trapu: Josip Glasnović osvojio zlatnu olimpijsku medalju!

Foto: fah

Hrvatska ima prvu medalju na Olimpijskim igrama u Riju, prva je to od šest-sedam koliko ih je najavljivala hrvatska ekspedicija, kojoj će se uskoro pridružiti i zlatna iz Londona, Sandra Perković, prije nego je poletjela prema dalekom Brazilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Josip Glasnović se plasirao u finale trapa te je tako sebi osigurao najmanje srebro, a Hrvatskoj prvu medalju na Igrama u Riju. Recimo također kako je naš predstavnik u polufinalu pogodio svih 15 meta, a za zlato se borio s Talijanom Giovannijem Pellielom koji je pogodio 14 meta.

Podsjetimo također kako je ranije ispao drugi hrvatski predstavnik Giovanni Cernogoraz, zlatni iz Londona, ali je obraz, slavu i čast hrvatskom sportu spasio Josip Glasnović, koji je iz drugog plana stigao do medalje. Naime, uoči ove olimpijske discipline mnogi su najviše nade polagali u Cernogoraza, no, kako je njemu vjetar, i slab dan, odnio finale Hrvatska se prepustila rukama Josipa Glasnovića i nije pogriješila.

Zlato za Hrvatsku

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski predstavnik osvojio je zlato u trapu, i tako je Hrvatska ostala olimpijski vladar u trapu. Hrvatski predstavnik, Josip Glasnović, bio je nepogrešiv u raspucavanju, pogodio  17 hitaca i tako u finalu bio uspješniji od Talijana Giovannija Pelliela sa 17-16.

Nakon 15 zadanih meta u finalu oba strijelca su imala po 13 pogodaka, pa se krenulo u dodatno raspucavanje gdje je više živaca imao Glasnović. Iako je bio u nezavidnom položaju, jer je pucao kao drugi, te je znao da mu promašaj odnosi zlato, Glasnović je u prve tri serije odgovorio na pogotke Pelliela, a kada je iskusni Talijan u četvrtoj seriji promašio, Glasnović je iskoristio priliku i pogodio najveći uspjeh u karijeri.

“Naslijedio” Cernogoraza

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovime je Glasnović “naslijedio” drugog hrvatskog reprezentativca Giovannija Cernogoraza, koji je prije četiri godine u Londonu bio zlatni u ovoj disciplini. Cernogoraz je tada do zlata stigao također u raspucavanju i to protiv još jednog Talijana, Massima Fabbrizija. Cernogoraz je u Riju završio kao deveti sa 116 pogodaka u kvalifikacijama.

Za Pelliela je ovo treće olimpijsko srebro, nakon Atene 2004. i Pekinga 2008., dok je u Sydneyu 2000. bio brončani.

Brončanu medalju osvojio je Britanac Edward Ling koji je bio bolji od Čeha Davida Kosteleckog sa 13-9.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spomenimo kako je ovo za Hrvatsku 24. olimpijska medalja u povijesti. Nova zlatna, prva u Riju.

Naravno, Josip Glasnović, zlatni heroj Hrvatske, ovih će dana biti jedna od najtraženijih meta hrvatskih sportskih novinara, i ne samo hrvatskih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.