Hrvatski sportaši potpisali dokument ‘Deklaracija o fair-playu’

Hrvatski sportaši su prije odlaska na prve Europske igre u Baku u ponedjeljak potpisali dokument ‘Deklaracija o fair-playu’ sljedećeg sadržaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Sportašice i sportaši hrvatske sportske delegacije potpisom ove Deklaracije izražavaju svoje opredjeljenje i spremnost da na 1. Europskim igrama Baku 2015, svojim nastupima i ponašanjem pridonesu očuvanju načela olimpijskog duha i isticanja vrijednosti sporta na dobrobit svih, u duhu fair playa, tolerancije, nenasilja i poštovanja.

Europske igreU sportskim natjecanjima i tijekom cjelokupnog sudjelovanja na 1. Europskim igrama Baku 2015., hrvatske sportašice i sportaši pristupaju s obvezom poštovanja protivnika u natjecanju, gledatelja i svih drugih sudionika igara, kao i pravila natjecanja i odluka sudaca.

Natjecatelji obećavaju da će se ponašati s poštovanjem i dostojanstvom u pobjedi i porazu, imajući u vidu da je prijateljstvo i druženje sportašica i sportaša različitih spolova, vjera, nacionalnih pripadnosti i političkih uvjerenja najveća vrijednost sporta i olimpizma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Europske igreStručno osoblje i vodstvo hrvatske sportske delegacije potpisom ove deklaracije, obvezuje se osobnim primjerom i savjetima poticati provedbu natjecanja prema pravilima i odlukama nadležnih tijela međunarodnog sporta, u istinskom sportskom duhu, prema načelima fair playa i drugim vrijednostima olimpizma”, stoji u deklaraciji koju je pročitala karatašica Jelena Kovačević, a potpisat će je i svi ostali hrvatski sportaši koji će kasnije stići u Baku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.