Jurićev Crotone – nogometna senzacija Apeninskog poluotoka

Foto: fah

Hrvatska je pored Slavena Bilića u West Ham Unitedu dobila još jednu trenersku senzaciju i ime u Ligama petice. To je Ivan Jurić (bivši igrač Hajduka) koji je kao trener Crotonea uspio uvesti ovaj nepoznati nogometni klub u samu elitu talijanskog nogometa – Serie A. Uz njega, u Crotoneu u živtonoj formi igra naš Ante Budimir koji je postigao 16 pogodaka ove sezone!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Crotone je nogometni klub i senzacija ovogodišnjeg nogometnog natjecanja Apeninskog poluotoka. Klub kojeg trenira Hrvat Ivan Jurić plasirao u Serie A 2:0 pobjedom protiv Coma i direktno ušao u najviši rang talijanskog nogometa. Nakon 38. kola Jurićev klub uvjerljivo drži čelo vrlo jake Seria B i osigurao je ulazak u prvu ligu jer ima 12 bodova prednosti pred trećeplasiranim Trapanijem koji ide u razigravanje.

Tako je bivši nogometaš Hajduka, a nakon toga Seville, pa potom Crotonea i Genoe postao trenerska senzacija juga Europe! Jurićevom klubu u leđa gledaju bivši talijanski prvoligaši kao: Cagliari, Pescara, Brescia, Perugia, Ascoli, Como, Salernitana, Livorno i drugi.

Istoimeni klub iz Kalabrije osnovan je 1923. i igra na malom stadiončiću od svega 9500 gledatelja. Glavna zvijezda je naš Ante Budimir(24), bivši igrač Intera i Lokomotive koji može zbog vrhunske forme komotno kandidirati za A reprezentaciju Hrvatske, posebno stoga jer je u St. Pauliju u Njemačkoj u protekle dvije sezone postigao svega jedan pogodak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sam Jurić tvrdi za Sportske novosti da je Crotone veća senzacija od engleskog Leicestera jer je klub prošle godine bio pred ispadanjem iz Seria B i pred rasulom zbog odlaska mnogih igrača. U klub je došla veća skupina mladih otpisanih igrača iz Rome, Intera, Lazija, St. Paulija (Budimir) i sa proračunom od svega 3 milijuna eura ušla u elitnu ligu A!

Tako je ovaj mali klub i ljubimac Kalabreza postao izuzetna nogometna priča godine gdje je znanje, trening i motivacija nadvladala svevladajući novac i pohlepu koja razdire ljepotu nogometne igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.