Kalinić: Ne vrijedim 50 milijuna, a Kinu sam odbio jer želim igrati pravi nogomet

Foto: fah

Svi mediji su pisali kako Nikola Kalinić napušta Serie A i odlazi u Kinu. No, Nikola je rekao ‘ne’ i pokazao da novac nije uvijek najbitniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Siječanj je bio dug i kompliciran, ali sam nastojao ostati koncentriran na svoj rad. Napravio sam jasan izbor: Firenca i Fiorentina. Samo moje ‘da’ je nedostajalo da se sve završi,” rekao je Nikola Kalinić u razgovoru za Corriere Fiorentino pa otkrio što ga je motiviralo da odbije gotovo nestvarnu ponudu.

“Ja zapravo nisam ni znao koliko točno iznosi ponuda, ali novac nije sve u životu. Vratio sam se pravom nogometu prije samo godinu i pol i nisam želio otići. Mislim da mogu dati i napraviti još puno toga u Europi. Imam točnu ideju u glavi: Suprotstaviti se velikim momčadima i igrati važne utakmice,” kaže Kalinić.

Rekao je i da Fiorentina nije vršila nikakav pritisak na njega u vezi odluke, dok ga je trener Tianjina zvao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Cannavaro? Zvao me u siječnju, ali za mene je ta tema završena i više se neće otvarati. Trener Paulo Sousa mi je rekao da dobro razmislim o tome što ću izabrati. On je veliki trener i dugujem mu sve što sam napravio u Italiji. On me želio i s njim sam se ponovno rodio. Klub? Nije bilo nikakvih lobija s njihove strane. Prije dva tjedna sam razgovarao s predsjednikom Andreom Della Valleom i rekao mi je da je sretan mojim izborom”, kaže on.

“Mojoj obitelji je dobro u Firenci, povezanost s gradom je odlična. Sada nam se čak i više sviđa”, ističe on.

Priznao je da smatra kako nije vrijedan 50 milijuna eura, cijenu otkupne klauzule koju je postavila Fiorentina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nisam vrijedan tolikog novca i mislim da nitko neće platiti toliko za mene. U svakom slučaju, mene nitko nije pitao ništa, sve su dogovarali moj menadžer i klub”, kaže on.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.