Kampanja BBC-a protiv Luke Modrića? Hoće li kapetan Vatrenih prekinuti nevjerojatnu dominaciju Messija i Ronalda?

Foto: Snimka zaslona

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije, Luka Modrić, ove je godine osvojio sve individualne nagrade koje je kao nogometaš mogao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon finala Svjetskog prvenstva, na kojem je, usput budi rečeno, proglašen najboljim igračem, pokupio je nagradu UEFA-e kao najbolji igrač Europe te nagradu FIFA -e kao najbolji igrač svijeta. Preostaje ipak ona po mnogima najvažnija – Zlatna lopta, nagrada koja se dodjeljuje najboljem igraču svijeta na kraju godine.  Podsjetimo, Zlatnu loptu dodjeljuje France Football.

Luka Modrić glavni je favorit, iako francuski reprezentativci, svaki na svoj način, ali vrlo složno,kroz medije, lobiraju sami za sebe. Kad smo spomenuli medije Luka ih nema na svojoj strani na način kojoj to imaju neki drugi vrhunski nogometaši iz nekih drugih puno većih zemalja. Primjerice, BBC ne favorizira Luku Modrića, naprotiv, iako je Hrvatska predvođena Modrićem u polufinalu Svjetskog prvenstva pobijedila Englesku, kapetan Vatrenih je briljirao.

Hoće li Modrić ipak prekinuti i kad je Zlatna Lopta France Footballa u pitanju nevjerojatnu dominaciju Cristiana Ronalda i Lionela Messija?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Engleski BBC ima svoje favorite i među njima nije, kako smo već spomenuli, Luka Modrić, oni su i dalje uz Messija i Ronalda, dok još uvijek dvoje oko trećeg mjesta. Naime, pokrenuli su veliku anketu među navijačima, ali i nekim velikim imenima svjetskog nogometa, koji su svojedobno igrom izazivali divljenje brojnih navijača diljem svijeta, tako su razgovarali i s Ruudom Gullitom, Alanom Shearerom, Markom Lawrensonom, Jermaineom Jenasom, Chrisom Suttonom i Patom Nevinom.

Među njima samo je jedan odabrao Luku Modrića kao najboljeg trećeg na svijetu – Lawrenson.

”Imao je nevjerojatnu godinu s Realom, a potom je i kao kapetan vodio Hrvatsku do finala Svjetskog prvenstva. Modrić je fantastičan igrač koji može igrati protiv svakog protivnika i uvijek posjeduje rješenja. Uostalom, nakon klupske sezone pokazao se i u Rusiji. Trenutačno ne postoji nigdje na svijetu boljeg veznjaka od njega”, obrazložio je svoju odluku Lawrenson.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spomenimo da je bivši engleski golgeter, Shearer, odabrao Hazarda, Nizozemac Gullit i Jenas su se izjasnili za Neymara, Nevin je glasovao za Mbappea, dok je Sutton vrlo ”objektivno” odabrao braniča Liverpoola Virgila van Dijka.

Navijači su s druge strane na prvo mjesto stavili Edena Hazarda s 31 posto glasova, dok je Modrić drugi zajedno s Mbappeom, obojica su dobili 16 posto.

Treba li reći da Eden Hazard igra u engleskoj ligi, u Chelseaju?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.