Mislili ste da znate sve o Ronaldu? Ovih nekoliko zanimljivosti sigurno niste znali!

Foto: fah

Nogometaš madridskog Reala i najbolji igrač svijeta Portugalac Cristiano Ronaldo rođen je 5. veljače 1985. godine u mjestu Funkal na otoku Madeira. On je u mlađim kategorijama igrao za Andorinhu, Nacional, Sporting, a 2003. godine je napustio Portugal i prešao u Manchester United. Ronaldo od 2009. godine igra za Real.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Donosimo nekoliko zanimljivosti o njemu.

Dobio je ime po bivšem predsjedniku SAD-a. Puno ime nogometaša Reala je Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro. Otac mu je bio veliki fan bivšeg predsjednika SAD-a Ronalda Reagana i zbog toga je odlučio da pored imena Cristiano doda i Ronaldo.

Nadimak mu je bio Plačljivko dok je bio dijete, jer se znao rasplakati dok je igrao nogomet, ako doda suigraču loptu, a ovaj ne postigne gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbačen je iz škole sa 14 godina zato što je stolcem gađao profesora “koji ga nije poštovao”.

Ronaldo je 3. srpnja 2010. dobio sina kojeg je nazvao po sebi, Cristiano Ronaldo Junior, a identitet majke nikada nije otkriven.

Zbog oca alkoholičara prestao je piti alkohol. Ronaldov otac je bio alkoholičar, ali je odbijao liječenje, te je preminuo 2005. godine od posljedica alkohola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.