Nema kraja nesrećama uoči OI: Prvo pljačka, potom požar, a sada i bolest

Foto: Snimka zaslona

Nema kraja nesrećama i pehovima australskih sportaša uoči početka Olimpijskih igara u Rio de Janeiru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon pljačke, problema sa nezadovoljavajućim smještajem, požarom u njihovoj zgradi, sada ih je napala i bolest.

Gotovo trećina australske ženske vaterpolske reprezentacije završila je u karanteni zbog želučanih problema koje su ‘zaradile’ u Rimu uoči leta u Rio. Po dolasku u Brazil četiri od 13 vaterpolistica je izolirano od ostatka australske delegacije kako ne bi zarazile druge sportaše.

“Djevojke će biti izolirane 48 sati i neće biti u nikakvoj interakciji s ostalim sportašima i članovima delegacije. Vjerujem kako će se za to vrijeme oporaviti,” kazao je šef australske liječničke ekipe David Hughes.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Australska loša iskustva s Rio de Janeirom počela su u lipnju kada je u središtu grada opljačkana australska paraolimpijka Liesl Tesch. Osvajačicu zlatne medalje na POI u Londonu 2012. u jedrenju i njezinu fizioterapeutkinju Sarah Ross razbojnici su opljačkali za vrijeme treninga. Djevojkama su ukrali bicikle i nešto novaca.

“Uperio je pištolj u mene i nešto je vikao. Bilo je apsolutno strašno,” kazala je Tesch.

Problemi su se nastavili i po dolasku prvog dijela australske delegacije u Rio. Zbog nezadovoljavajućih higijenskih uvjeta, začepljenih wc-a, curenja vode po zidovima, prljavih podova i kupaonice i otvorenih strujnih instalacija, Australci su odbili smještaj u Olimpijskom selu i sportaše su smjestili u obližnjim hotelima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“To nisu uvjeti dostojni olimpijskih igara. Voda curi po zidovima pored električnih instalacija što je vrlo opasno. Na podovima se stvaraju lokve, u paviljonima po hodnicima nema rasvjete. Već duže vrijeme upozoravamo organizatore na ove probleme. Tražili smo način da riješe ove probleme, ali očito nisu uspjeli,” kazala je šefica australske olimpijske delegacije Kitty Chiller.

Nakon tri dana australski apartmani su uređeni, pa su se sportaši ipak vratili u Olimpijsko selo. No tada je došlo do požara u podrumu jedne od zgrada zbog čega je stotinjak sportaša među kojima i Australci bili evakuirani. Dok su svi bili okupirani požarom, australskim sportašima ukradena je odjeća, prijenosna računala i neke osobne stvari.

Australske boje će na OI u Rio de Janeiru braniti 420 sportaša, a zanimljivo više je žena (214) nego muškaraca (206).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.