Niko Kovač i dalje s Bayernom drži vrh Bundeslige a čelnici njemačkog kluba rade mu iza leđa?

Foto: Snimka zaslona/Twitter

Do kraja Bundeslige još su pet kola. Unatoč turbulentnoj sezoni Bayern hrvatskog trenera, Nike Kovača, drži prvo mjesto jedne od najjačih liga Europe, s bodom prednosti ispred Borussije Dortmund. Bavarci su izbili na čelo Bundeslige nakon što su u derbiju prije nekoliko dana na Allianz Areni deklasirali direktnog suparnika za naslov već spomenutu – dortmundsku Borussiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Činilo se kako je Kovač stabilizirao momčad i napokon si kupio mir na klupi barem do kraja sezone, u tom smjeru išle su i izjave predsjednika Bayerna… Međutim, ako je vjerovati talijanskim medijima Kovaču čak ni naslov prvaka neće osigurati ostanak na klupi kultnog njemačkog kluba.

Naime, bivši hrvatski izbornik odrađuje prvu sezonu na klupi minhenskog Bayerna, drži vrh, a iz kluba stižu glasine i postaju sve jače…

Talijanski dnevnik Corriere Dello Sport na naslovnici ovog utorka objavio je zanimljivu ”informaciju”, tvrde kako Bayern pregovara s Talijanom Antonijem Conteom, bivšim talijanskim reprezentativcem te bivšim izbornikom Italije. Dakle, Kovač je bio izbornik Hrvatske, Conte Italije, dva bivša izbornika bore se za klupu kultnog Bayerna.  Podsjetimo, Conte je jedno vrijeme posao odrađivao na klupi Chelseaja, no, sad je bez posla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pitanje je zapravo ”prodaje” li, odnosno nudi li, Corriera Dello Sport svog Contea Bayernu, na uštrb Hrvata, ili se ipak u njihovom tvrdnjama krije dio istine?

Naime, pet kola prije kraja Bundeslige korektno bi bilo od Salihamidžića, Rummeniggea, Uli Hoenessa, i ostalih čelnika Bayerna da se izjasne o Kovačevu statusu. Kako bi hrvatski trener, za kojeg ne sumnjamo da će posao odraditi korektno, savjesno, bez obzira na sve, znao na čemu je, odnosno kako stvari stoje.

Zanimljivo, jedno duže vrijeme u igri za trenera Bayerna, koji je u to vrijeme imao trenera (Niku Kovača), bio je Jose Mourinho. Navodno se Portugalac sam nudio Bavarcima, jednako tako navodno je odustao kad je shvatio poslije pobjede Bayerna nad Borussijom (5:0) da Hrvata neće biti tako lako srušiti. Ukratko, bivšem izborniku Vatrenih nije lako, nimalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.