”Pravi” Ronaldo poručio: ”Protiv sam povratka brazilskog nogometa s obzirom na situaciju”

Foto: fah

Bivši brazilski reprezentativac, ”pravi Ronaldo”, smatra kako se nogomet u njegovoj domovini vraća prerano, iako su tri mjeseca prošla od početka privremene pauze uzrokovane pandemijom koronavirusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Protiv sam povratka brazilskog nogometa s obzirom na situaciju u kojoj se zemlja trenutno nalazi”, rekao je jedan od najboljih nogometaša svih vremena, nakon čega je dodao:

“Brazil slijedi primjere drugih zemalja u Europi, ali ne uzima pandemiju u obzir”.

Podsjetimo, lokalna liga u državi Rio de Janeiro, inače poznata kako Carioca prvenstvo, postala je prva državna liga u Brazilu koja se ponovno pokrenula poslije višemjesečne stanke.  Krenula je u četvrtak. Najbolji klubovi, kao što su Fluminense i Botafogo kritizirali su takvu odluku kao preuranjenu.  S takvim se kritikama složio Ronaldo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Brazil je na vrhuncu epidemije i pogreška je razmišljanje o povratku nogometa,” rekao je “Il fenomeno”.

Španjolska nogometna liga nastavljena je prošli tjedan, a bivši napadač Barcelone i Real Madrida istaknuo je kako je to učinjeno tek nakon izravnavanja krivulje.

“Prvenstvo se ovdje pokrenulo tek kad smo imali potpunu sigurnost u gradovima i zajednicama i kada je broj zaraženih pao”, rekao je brazilski Ronaldo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Brazil je do sada imao više od 46 000 preminulih od koronavirusa, uz skoro milijun zaraženih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.