Reakcije: Što povijesna pobjeda Šibenika na Maksimiru znači za HNL ove sezone?

Foto: fah

Povijesna pobjeda nogometaša Šibenika na Maksimiru protiv aktualnog prvaka Dinama odjeknula je poput sportske bombe hrvatskim nogometom. Naime, ovom pobjedom Šibenčani su ispisali povijest, ali su i itekako ”pomogli” hrvatskom nogometu. Kako sada stvari stoje Dinamo i Osijek vodit će mrtvu trku za naslov prvaka Hrvatske, obje ekipe imaju isti broj odigranih utakmica i isti broj bodova (39), Dinamo drži prvo mjesto zahvaljujući boljoj gol razlici. Međutim, daleko je kraj prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon velike pobjede Šibenik je, dakako, slavio, slavilo se na travnjaku Maksimira, slavilo se u svlačionici, slavili su i Funcuti. Poslije pobjede povijesnih tri boda prokomentirao je Deni Jurić, centarfor Šibenika, koji je postigao pobjednosni gol na asistenciju Emira Sahitija:

”Jako velika pobjeda, to više što je Šibenik prvi put pobijedio na Maksimiru otkako je 1. HNL. Taj podatak još više uljepšava ovu pobjedu”, rekao je Jurić te je komentirao činjenicu koju su mnogi zapazili, naime, Šibenik je krenuo puno hrabrije na Maksimiru protiv prvaka nego što su mnogi očekivali.

”Istina, ušli smo u utakmicu bez puno respekta. Dali smo sve od sebe, znali snagu Dinama. Išli smo kao da nemamo što izgubiti, kako se kaže dali smo 110 posto svojih mogućnosti i to nas je nagradilo. Dinamo je daleko najbolja ekipa u Hrvatskoj po kvaliteti i svaka im čast na tome, ali dojma sam kako smo mi više htjeli pobjedu i to nam se isplatilo…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je napadač Šibenika doživio pogodak Dinamu usred Maksimira?

”Ma, gol nije mogao doći u bolje vrijeme. Manje je važno tko zabija, bitno je samo da je ekipa osvojila tri boda”, poručio je centarfor momčadi koja je priredila možda i najveću senzaciju u dosadašnjem dijelu prvenstva.

Naravno, oglasio se i Gordon Schildenfeld, koji je dvaput je igrao u dresu Dinama, a bio je i hrvatski reprezentativac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Plijenili smo organiziranom igrom, pametnom. Uz sve to, ekipa je ‘ginula‘. Čini mi se kako nas je Dinamo malo neozbiljno shvatio. Mi smo to iskoristili i znalački kaznili njihovo opuštanje”, izjavio je iskusni Schildenfled, koji je pobjedu na Maksimiru ocijenio vrlo značajnom u kontekstu nastavka sezone.

”Naravno, riječ je o ogromna tri boda. S druge strane, drago mi je da sam dio povijesti, jer ovo je prva pobjeda Šibenika na Maksimiru protiv Dinama. To se pamti, to će uvijek ostati zapisano u klupskim almanasima.”

Gordon Schildenfeld je, kao iskusni igrač, spustio loptu na zemlju:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Nogomet je sport gdje se utakmice igraju u gustom ritmu. Imamo vremena slaviti svega pet-šest sati, poslije toga se moramo koncentrirati za nove pobjede. Jer, ako izgubimo sljedeću utakmicu u Rijeci i onu iza nje, ništa nismo napravili s ovom pobjedom na Maksimiru. Naravno, da nam ova tri boda daju veliki vjetar u leđa i samopouzdanje. Nadam se da na tome nećemo stati, da će ekipa ovaj povoljni vjetar iskoristiti dobro i ‘narasti‘. Mislim da su ovakve utakmice golemo iskustvo za sve mlade igrače, kojih ne nedostaje u našoj ekipi.”

Trener Šibenika Krunoslav Rendulić itekako je zadovoljan poslije dvije ”zagrebačke” pobjede, Lokomotiva, pa onda i ona zvučnija protiv Dinama.

”Čestitam ekipi na zasluženoj pobjedi, svi su bili fenomenalni od prvog do zadnjeg. Imali smo maksimalan fokus od prve do 90. minute. Znate, kad dođete u Maksimir i želite pobijediti, svi igrači moraju biti na visini zadatka, a Dinamo mora podbaciti. Tako je i bilo i ovaj put. Istina, i mi smo ih limitirati tako da Dinamo nije imali praktički većih šansi”, rekao je Rendulić, koji također spušta loptu na zemlju.

”Uvjeren sam kako ova pobjeda neće djelovati euforično na našu momčad, isto kao što nisu djelovala tragično ni četiri poraza za redom. No, dalek je put do našeg osnovnog cilja, a to je ostanak u ligi. Međutim, ja sam čvrsto uvjeren da mi možemo i više od golog ostanka u 1.HNL”, zaključio je trener Šibenika

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.