Šah: Liburnija dobila derbi, peta pobjeda Solinjana

U 5. kolu Prve hrvatske liga u konkurenciji šahista “Solin-Cemex” je postigao petu uzastopnu pobjedu svladavši momčad “Rijeke” sa 4,5-1,5.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je to čudan meč u kojem su Riječani u jednom trenutku bili na pragu neočekivane pobjede, nakon što je Mladen Muše grubo pogriješio i upropastio nadmoćnu završnicu protiv Svena Tice. No, Tica je na kraju uzvratio “poklonom”, pa je Muše ipak dobio, baš kao i Hrvoje Stević protiv Marina Bosiočića, iako su ga mnogi već bili prekrižili. Jedino je Zdenko Kožul svladao Borisa Golubovića bez ijedne stresne situacije.

Riječka “Liburnija” je nanijela “Zagrebu” uvjerljiv poraz sa 4-2, ali su Zagrepčani nastupili bez Marinka Ćosića. I zagrebačka “Mladost” je ostala bez jednog igrača, pa je prijavila Krunoslava Hulaka, koji leži u zagrebačkoj bolnici. Naravno, izgubila je od splitskih “Brda” sa 3,5-2,5. “ETF-Osijek” je postigao prvu pobjedu svladavši u derbiju začelja “Požegu” sa 4:2, a “Đuro Đaković” iz Slavonskog Broda i “Sljeme-Agroproteinka” iz Sesveta poslije velike borbe odigrali su neodlučeno 3-3.

Rezultati 5. kola:
Mladost-Brda 2,5-3,5, Solin-Cemex – Rijeka 4,5-1,5, Liburnija-Zagreb 4-2, Požega – ETF-Osijek 2-4, Đuro Đaković – Sljeme-Agroproteinka 3-3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poredak na tablici:
Solin-Cemex 10 meč-bodova, Liburnija 9, Brda 8, Mladost 5, Sljeme-Agroproteinka 4, Đuro Đaković, ETF-Osijek, Rijeka i Zagreb po 3, Požega 2 boda.

PH, Šahistkinije: Liburnija dobila derbi

U 6. kolu Prve hrvatske lige u konkurenciji šahistkinja riječka “Liburnija” je u derbiju kola svladala splitski “Mornar” sa 2,5-1,5 zahvaljujući Zrinki Deur-Šarić koja je nadvisila Tinu Lukendu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Polet” iz Buševca je je prema očekivanju nadigrao “Damu” iz Đakova sa 3-1, a zagrebačka “Mladost” je čak sa 3,5-0,5 nadigrala riječki “Junior”. “Sisak” je s maksimalnih 4-0 pobijedio zagrebačku ekipu “Ericsson Nikola Tesla”, a zbog neparnog broja ekipa slobodna je bila riječka “Draga”.

Rezultati 6. kola:
Dama-Polet 1-3, Junior-Mladost 0,5-3,5, Sisak – Ericsson Nikola Tesla 4-0, Mladost-Dama 2,5-1,5 i Liburnija-Mornar 2,5-1,5.

Poredak na tablici:
Liburnija 10 meč-bodova, Mornar 9, Polet 7, Mladost 6, Draga i Dama po 5, Junior 4, Sisak 2 i Ericsson Nikola Tesla bez bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.