Šahtar u simboličnim dresovima odigrao prvu utakmicu nakon ruske invazije

Foto: Twitter

Nogometaši Šahtara odigrali su prvu utakmicu nakon početka ruske invazije na Ukrajinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Pireju ih je ugostio Olympiakos koji je na kraju slavio golom Tiquinha Soaresa u 22. minuti.

Utakmica je počela minutom šutnje u znak sjećanja na žrtve ruske agresije, a završena je skandiranjem gledatelja na stadionu Karaiskaki.

Igrači obje momčadi na teren su izašli s natpisom “Stop War” na dresovima, a nogometaši Šahtara su na dresovima umjesto svojih imena imali imena ukrajinskih gradova koji su stradali u ruskim napadima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bila je to prva utakmica Šahtarove turneje za mir, u sklopu koje će odigrati i dvoboj s Hajdukom na Poljudu 1. svibnja.

Nakon Pireja, turneja se nastavlja 14. travnja protiv Lechije u Gdanjsku, potom 19. travnja slijedi ogled protiv Fenerbahčea u Istanbulu, a turneja završava utakmicom protiv Hajduka.

Sav prihod od ulaznica s turneje ide za pomoć Ukrajini, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.