Sjena korone nad Tokijom: Postoji li realna mogućnost za definitivno otkazivanje Olimpijskih igara?

Foto: fah

Zbog pandemije koronavirusa sudbina Ljetnih olimpijskih igara, koje bi se trebale održati ovog ljeta, i dalje je neizvjesna. Podsjetimo, Olimpijske igre u Tokiju trebale su se održati prošle godine, ali su prolongirane zbog pandemije, ponovno im prijeti korona, ali bi se moglo dogoditi i definitivno otkazivanje najvećeg sportskog događaja, što bi definitivno pogodilo sve ljubitelje sporta diljem svijeta. Bilo bi to prvi puta u povijesti ( ne računajući ratna vremena ) da su Ljetne olimpijske igre otkazane, sljedeće su na redu tek za tri godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, japanska Vlada je priopćila da se Tokio trenutno suočava s najtežim udarom koronavirusa od početka pandemije, u prosjeku je dnevno 500 zaraženih u glavnom gradu Japana, gradu u kojem bi se Igre trebale održati, koronavirus se širi i u ostalim japanskim gradovima.

“Novi val mogao bi uzrokovati dalje otkazivanje događaja koji su vezani za Olimpijske igre. Ako situacija bude baš izmakla kontroli nije isključeno da Olimpijske igre otkažemo definitivno”, priopćili su iz Organizacijskog odbora.

Jedno je, nažalost, sigurno, ako se stvore uvjeti za održavanje OIimpijskih igara gledatelji neće moći nazočiti događanjima, a što će doista biti težak udarac za sportaše, ali i brojne zaljubljenike u sport. Bit će to sablasna i tužna slika iz Tokija. Konačne i konkretne odgovore Japanci bi mogli dati u sljedećih mjesec dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.