Strahonja o utakmici u Osijeku: ‘Suđenje je moralo biti bolje’

mario strahonja
Foto: snimka zaslona

Nakon što se predsjednik Gorice Nenad Črnko oglasio priopćenjem u kojemu iskazuje razočaranje sudačkim kriterijem na subotnjoj utakmici u Gradskom vrtu kod Osijeka, dvoboj je u emisiji Stadion komentirao HRT-ov sudački ekspert Marijo Strahonja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Susret je završio slavljem Osijeka 2:1, a domaćin je do pobjedničkog pogotka stigao u sedmoj minuti nadoknade. Predsjednik Gorice bio je nezadovoljan suđenjem Marina Vidulina.

– U ovoj utakmici suđenje je apsolutno trebalo biti bolje, dajem ruku u vatru da namjere nije bilo. Međutim, sudac 1. lige mora bolje odsuditi ovakvu utakmicu, rekao je Strahonja.

Jedna od spornih situacija je iz 16. minute – žuti karton dobio je igrač Gorice Hrvoje Babec za prekršaj na Silvi, a bilo je upravo obrnuto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Prekršaj nije napravio igrač Gorice, nego igrač Osijeka, a samim time je igrač Osijeka trebao dobiti opomenu, odnosno žuti karton, a ne igrač Gorice, komentirao je Strahonja sučevu pogrešku.

– Što se tiče 44. minute, sudac nije dosudio kazneni udarac, odnosno nije vidio igranje rukom, a samim time događa se propušteni incident kojeg VAR sudac mora ići analizirati. Na temelju toga, analiza je dala drugu priliku sucu da uvidi što je bilo. Glavni sudac je dobro procijenio da je bilo igranja rukom, no nije dobro procijenio kada je u pitanju disciplinska mjera, jer ovdje je trebao biti dodijeljen i crveni karton jer se radilo o izglednoj situaciji za postizanje pogotka, smatra Strahonja.

O situaciji iz 92. minute najviše se razgovaralo nakon utakmice. Majstorović je naskočio Delfija, no ništa nije suđeno…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Također se radi o propuštenom incidentu, to je toliko očigledan prekršaj da ga je sudac jednostavno trebao dosuditi. Nakon te situacije VAR soba bi radila analizu da li se radilo o prekršaju unutar ili van kaznenog prostora. Ovdje je vidljivo da je prekršaj bio van kaznenog prostora i samim time VAR tehnologija ne dozvoljava drugu priliku glavnom sucu za pregled snimke, kaže Strahonja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.