Turska i Litva u Poreču izborile EP u paraodbojci

Foto: fah

Nakon 21 meča u porečkoj sportskoj dvorani Hotela Diamant u organizaciji Europske paraodbojkaške federacije završile su kvalifikacije za Europsko prvenstvo u sjedećoj odbojci, nastup na EP izborile su reprezentacije Turske i Litve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Turske se plasirala na EP bez ijednog poraza u kvalifikacijama, dok je Litva zabilježila jedan poraz u međusobnom susretu, a u skupini su još igrale Češka, Francuska, Gruzija, Italija i Slovenija.
Europsko paraodbojkaško prvenstvo na rasporedu je u srpnju na kojemu će nastupiti 12 vrsta među kojima je i Hrvatska, koja je u studenom 2017. također u Poreču zauzela izvrsno četvrto mjesto.
Sve ekipe su bile zadovoljne izvrsnim uvjetima natjecanja.
Od iduće godine Europska paraodbojkaška federacija uvodi dvije razine Europskih prvenstava i to diviziju A u kojoj će se natjecati 12 ekipa u muškoj konkurenciji i diviziju B u kojoj će se minimalno natjecati 7 muških nacionalnih reprezentacija.
“Iako je Europska paraodbojkaška federacija bila domaćin natjecanja, izuzetnu veliku tehničku pomoć dobila je od OK Poreč, Sportske zajednice grada Poreča i Hotela Diamant na čemu smo im jako zahvalni budući da su još jednom prepoznali važnost i atraktivnost sporta osoba s invaliditetom”, izjavila je glavna tajnica Europske paraodbojkaške federacije Ivana Pavić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.