Sarkozy: Rast svjetskog stanovništva veći je problem nego klimatske promjene

Foto: fah

Izjavom da je “prvi uzrok degradacije okoliša broj ljudi na planeti”, bivši francuski predsjednik Nicolas Sarkozy u četvrtak je dolio ulje na vatru koju je zapalio svojom prethodnom izjavom da je “rast svjetskog stanovništva veći problem nego klimatske promjene”.

Naime, gostujući u jednoj tv emisiji o klimatskim promjenama u kojoj je istaknuto da je “to vrlo ozbiljan problem”, Sarkozy je izjavio da su “pravi izazov demografske promjene”.
Sarkozya, koji se inače u republikanskoj stranci kandidirao za predsjedničku utrku, ovog tjedna sličnom izjavom citira i jedna francuska publikacija.
Kritizirajući te izjave i stavove njegov glavni konzervativni protukandidat, bivši premijer Alain Juppe poručio mu je da je to “poricanje stvarnosti”.

Narod.hr nastoji objektivno informirati javnost o svim važnim temama iz Hrvatske i svijeta i onim temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima. Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati vas o najvažnijim događajima potrebna nam je Vaša pomoć. Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/h