Jeste li probali pitu od jabuka bez miksanja i valjanja tijesta?

Foto: slatkisvijet.com

Sočna pita s jabukama, bez miksanja i valjanja tijesta?! Moguće je, piše Slatki svijet. Isprobajte odmah jednostavan i brz recept za ukusnu pitu s jabukama i grizom!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci

Suhi sastojci

2 čaše oštrog brašna
1 prašak za pecivo
2 čaše griza
1 čaša šećera
1 vanilin šećer

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadjev s jabukama

1,2 kg krupno naribanih jabuka
1 čaša šećera
1 vanilin šećer
1 žlica cimeta

Ostalo

Tekst se nastavlja ispod oglasa

150 g margarina

Priprema

Za pripremu kolača potrebna vam je čaša/šalica od cca 200 ml.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jabuke operite, očistite i krupno naribajte pa pomiješajte sa šećerom i cimetom. Ostavite ih neka odstoje dok pripremate ostale sastojke kako bi pustile svoj sok.

U zdjeli pomiješajte oštro brašno, prašak za pecivo, šećer i griz. Promiješajte pa podijelite suhe sastojke na tri jednaka dijela.

Kalup (25×35 cm) namastite margarinom i posipajte krušnim mrvicama.

U kalup najprije sipajte 1/3 suhih sastojaka, a zatim lijepo rasporedite 1/2 naribanih jabuka. Jabuke uzimajte zajedno sa njihovim sokom jer od njega će kolač biti sočan. Rukama sve lagano pritisnite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preko jabuka opet posipajte 1/3 suhe smjese, rasporedite ostatak jabuka pa posipajte kolač ostatkom suhe smjese. Prije pečenja po kolaču krupno naribajte ili narežite na listiće margarin.

Kolač pecite 35-40 minuta na temperaturi od 180 °C. Prije posluživanja kolač ohladite na sobnoj temperaturi.

Slatki savjet

Ako volite jabukama možete dodati malo naribane limunove korice ili šaku grožđica koje ste prethodno namočili u rumu.

Izradu s fotografijama pogledajte u Slatkom svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.