Predsjednika MOL-a Hernadija nitko nije ni zvao na hrvatski sud?

U intervjuu za mađarske novine Magyar Nemzet odvjetnik predsjednika uprave MOL-a Zsolta Hernádija Péter Zamecsnik govorio je o problemima vezanim uz njegova klijenta i postupak koji se vodi protiv bivšeg hrvatskog premijera Ive Sanadera. Povod za istup Hernádijeva odvjetnika sutrašnji je početak drugostupanjskog postupka na Vrhovnom sudu protiv Sanadera u slučaju Ina – MOL.

Zamecsnik poručuje da hrvatska tijela u postupku nisu poštovala ni hrvatske ni međunarodne kaznenopravne norme.

“Za mene kao pravnika kaznenopravnog smjera i provoditelja europske prakse neshvatljiva je praksa koju provode USKOK i sud u Zagrebu. Hernádiju do dana današnjega nijedno hrvatsko tijelo nije dostavilo poziv da bude dostupan tamošnjim tijelima. Uhidbeni nalog sadržava obrazloženje koje podsjeća na pedesete. U njemu se poziva na to da se u rujnu 2013. godine htjelo ispitati Zsolta Hernádija i da je o tome obaviješten potpredsjednik MOL-a Sándor Csányi. Gospodin Csányi je u to vrijeme u Zagrebu službeno pregovarao, osim ostalih, i s državnim odvjetnicima, no njega se ni prema tamošnjemu pravu ne može smatrati dostavljačem službenih dokumenata ili obavijesti”, izjavio je Péter Zamecsnik, prenosi vecernji.hr.

Predsjednik uprave Mola Zsolt Hernadi podnio je prije dva tjedna, putem svoje hrvatske odvjetnice, žalbu na istragu u slučaju Ina-Mol, koju pobija zbog bitne povrede odredaba kaznenog postupka te pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: vecernji.hr/magyar nemzet
Photo: narod.hr