Predrag Mišić: Mediji ne prenose istinu, ćirilici nije mjesto u Vukovaru

Predrag Mišić, hrvatski branitelj srpske nacionalnosti zbog cenzure se obratio medijima nezadovoljan jer, kako ističe, mediji ne prenose istinu vezano za pitanje ćirilice u Vukovaru za koju smatra da joj nije mjesto u tom gradu, dok god se ne riješi pitanje tisuća ubijenih i nestalih.

“Razbio sam ćiriličnu ploču jer smatram da ćirilici nije mjesto u Vukovaru dokle god se ne riješi pitanje tisuće ubijenih i nestalih, i dok se ne kazne krivci počinjenih ratnih zločina. Ovo sam, kao i mnogi moji suborci, nekoliko puta izjavio u medijima, ali mediji ne prenose istinu. Teško je ostati sabran, jer mediji ne prenose istinu,” istaknuo je Predrag Mišić, koji je inače dragovoljac Domovinskog rata i pripadnik 204. Vukovarske brigade. Bio je zatočenik srpskih koncentracijskih logora devet mjeseci u Sremskoj  Mitrovici, a uz to je i 50 postotni hrvatski vojni ratni invalid.

Naglasio je kako je odlučio razbiti ploču ćiriličnog natpisa na Policijskoj postaji Vukovar iz razloga što je sam u par navrata dao izjavu u nekoliko vodećih medija u Hrvatskoj po pitanju ćiriličnih ploča, ali su oni to odbili objaviti. „Izjavio sam da su ćirilične ploče u Vukovaru podsjetnik na strahovita stradanja Vukovara i da nije vrijeme da se postavljaju“, ističe Mišić.

Budući da mu hrvatski mediji nisu omogućili prenijeti u javnost njegovu istinu, naglasio je kako je bio primoran na ovaj način dignuti svoj glas. „Smatram da ćirilici nije mjesto u Vukovaru dok god se ne riješi pitanje tisuće ubijenih i nestalih, i dok se ne kazne krivci počinjenih ratnih zločina“, kazao je Mišić.

Smatra da razgovarati o problemima ćirilice u Vukovaru, na način da premijer da izjavu kako će ploče biti postavljene ne želeći poslušati drugu stranu, nije ni demokratski ni ljudski nego nasilnički čin moćnika i diktatura. „Svojim činom nisam htio nikoga uvrijediti niti dizati tenzije već upozoriti da nas ima koji drugačije razmišljamo, mislimo i osjećamo“, zaključio je Mišić.

U priopćenju je također naveo kako je na konferenciji za novinare Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, koja je održana 12. veljače u Vukovaru, i on predstavljen te je tom prigodom objasnio da je 29. siječnja ove godine razbio postavljenu dvojezičnu ploču sa zgrade policijske postaje Vukovar te da je zbog tog čina bio uhićen, a iz policije je navedeno kako je tada bio pod utjecajem alkohola.

 

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr
Photo: foto: Hrvoje Pilić/narod.hr