Biskup Jezerinac: blagdan koji se slavi u Kninu služi da nas osnaži u odluci da ne odustanemo pred bilo kojim izazovom

Vojni biskup Juraj Jezerinac uputio je danas čestitku vjernicima u povodu blagdana Gospe Velikoga hrvatskog krsnog zavjeta, zaštitnice Vojnog ordinarijata, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, objavila je IKA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Svake godine taj dan poziva na iskrenu zahvalnost Bogu i dobrim ljudima što su nam darovali mogućnost da živimo u slobodnoj domovini, svoji na svome te da stvaramo životne okolnosti prema vlastitim vrijednostima i izborima. Istina, ima dosta toga na čemu valja još strpljivo i ustrajno raditi kako bismo ostvarili društvo sretnih ljudi. Stoga blagdan koji ćemo i ove godine slaviti u Kninu 5. kolovoza služi i tome da nas osnaži u odluci da ne odustanemo pred bilo kojim izazovom”, ističe biskup.

Posebno spominje oproštaj od mons. Josipa Šantića, prvog generalnog vikara Vojnog ordinarijata, „čovjeka koji je marljivim radom zadužio sve koji djeluju u Vojnom ordinarijatu kao i one zbog kojih je ta biskupija i ustanovljena”. Biskup ističe da mons. Šantić nije žalio nikakva truda kada bi naslutio bilo kakvu mogućnost za učiniti dobro čovjeku. „Zaslužio je don Joško iskrenu zahvalnost svih zbog kojih je naša biskupija i utemeljena. U lijepom vjerničkom ozračju, okupilo se veliko mnoštvo na ispraćaju don Joška u rodnim Postirama na otoku Braču. Radujemo se što su u začetku postojanja naše biskupije bili ljudi iskrene i jake vjere. Osnivač Vojnog ordinarijata, Ivan Pavao II, ove je godine u osmini svetkovine Uskrsa, na Bijelu nedjelju proglašen svetim. Opraštajući se od don Joška, ne mogu nego misliti, željeti i moliti da se i on pridruži Crkvi proslavljenoj kojoj već pripada naš utemeljitelj”, ističe vojni biskup.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.