Božinović na obilježavanju Europskog dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima u Macelju

Macelj, 06.06.2021. - Kod crkve Muke Isusove u Macelju u nedjelju su pokopani posmrtni ostaci 84 žrtve poslijeratnog razdoblja ekshumirane u svibnju 2020 godini, a na pokopu i misi bio je i potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved. foto HINA/ Siniša KALAJDŽIJA/ ml

Povodom ovogodišnjeg obilježavanja dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima – nacizma, fašizma i komunizma, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova dr.sc. Davor Božinović na obilježavanju će kao izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, u ponedjeljak 23. kolovoza, sudjelovati na komemoraciji na području Macelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obilježavanje započinje u 10.00 sati na grobnici uz Spomen – crkvu Muke Isusove uz obraćanje predstavnika Udruge Macelj 1945. te polaganje vijenaca i paljenje svijeća, a nastavlja se u 10.30 sati se kod križa u Lepoj Bukvi, gdje će se potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova dr.sc. Davor Božinović prisutnima prigodno obratiti te zapaliti svijeće u spomen stradalima.

Nakon obilaska lokacije Križanov jarek komemoracija će završiti Svetom misom koja će se za Maceljske mučenike, žrtve komunističkog poraća 1945. godine, služiti s početkom u 12.00 sati u Župnoj crkvi Navještenja BDM u Klanjcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.