(FOTO, VIDEO) Najpoznatiji svjetski ‘multikulturalni festival’ u Londonu pun nasilja – stotine uhićenih i 30 ozlijeđenih policajaca

Foto: Fah

Ove godine u ovoj svjetski najpoznatijoj ‘proslavi mulitkulturalizma’, poznatoj kao Notting Hill Carnival, ozlijeđeno je čak 30 policajaca, a broj uhićenih sudionika je gotovo 400 ljudi. Ovaj, navodno mirni, radosni i rasplesani skup, osiguravalo je čak 13.000 policajaca!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na tradicijskom londonskom karnevalu na Notting Hillu u nedjelju je pristiglo desetak tisuća sudionika na jednom od najvećih uličnih festivala u Europi, unatoč jakoj kiši u britanskome glavnom gradu.

Povijest Notting Hill Carnivala je povijest multikulturalizma u Velikoj Britaniji, piše Independent. 

Zapravo, prema pisanju Independenta, taj karneval pun nasilja i droge trijumf je multikulturalizma!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve je počelo još 1960-ih kao proslava Karipske kulture u Londonu, a kasnije se proširio i na druge kulture. Međutim, festival je s godinama poprimao obrise velikog nasilja, pa se uhićeni svake godine računaju u stotinama izgrednika.

Ove godine čak 30 policajaca je ozlijeđeno je u ovoj ‘proslavi multikulturalizma’, a broj uhićenih osoba je gotovo 400 ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Londonska policija izvijestila je o 395 uhićenja tijekom dvodnevnog događaja. Među njima su 142 osobe uhićene zbog zloporabe droga, 69 zbog posjedovanja ilegalnog oružja, 18 zbog napada na policijske službenike, 12 zbog nasilja i 9 zbog seksualnih delikata.

Sve to se dogodilo, iako je tijekom vikenda čak 13.000 policajaca radilo na sprječavanju nasilja, pri čemu je zaplijenjeno 37 noževa, jedan pištolj za omamljivanje stoke, kao i metalne šipke te kiselina, dogodio se jedan napad nožem u kojem je lakše ozlijeđen muškarac.

Ironično i simptomatično, brojne nevladine organizacije pobunile su se protiv ovako velike policijske prisutnosti zbog činjenice da će ona rezultirati „neproporcionalnom broju“ pretresa etničkih manjina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karneval na Nothing Hillu okarakteriziran je kao veliki kulturni događaj, premda je proteklih godina bio poprište velikih nereda i nasilja. Prošle godine policijski službenici napadani su bocama i kiselinom, pri čemu je ozljeđeno 28 policajaca.

Podsjetimo, samo u Londonu je od početka 2018. zabilježeno više od 100 ubojstava, većinom noževima, dok su žrtve uglavnom stranog porijekla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.