HAVC: Raspodjeljena sredstva za dugometražne, kratkometražne, dokumentarne i eksperimentalne filmove

Foto: Fah

Hrvatsko audiovizualno vijeće donijelo je odluke o raspodjeli sredstava prema Javnom pozivu za poticanje audiovizualnih djelatnosti i stvaralaštva u 2017. godini, u kategoriji poticanja proizvodnje audiovizualnih djela za dugometražni igrani film, kratkometražni igrani film, dokumentarni film i eksperimentalni film.

Zlatko Hasanbegović: Vodstvo HAVC-a je Ministarstvo kulture doživljavalo kao bankomat

Na Javni poziv za poticanje proizvodnje dugometražnih igranih filmova u 2017. godini, s rokom 30. studeni, pristiglo je 45 prijava, a sredstva su odobrena za pet projekata u ukupnom iznosu od 11.800.000 kuna.

> Tko je Igor Mirković, umjetnički direktor Motovunskog festivala i glavni urednik Student televizije

To su tri debitantska projekta, “Garbura” Josipa Žuvana, igrano-animirani film “Kućna prašina” Nine Violić, “Sigurno mjesto” Juraja Lerotića te “Bischofshofen” Igora Mirkovića i dokumentarno-igrani film “Što da se radi?” Gorana Devića.

Kolumnist Jutarnjeg lista Jurica Pavičić dobivao od HAVC-a tisuće kuna

Od 39 prijava, sredstva su odobrena za četiri projekta kratkometražnih igranih filmova, u ukupnom iznosu od 1.090.000 kuna.

Na Javni poziv za poticanje proizvodnje dugometražnih i kratkometražnih dokumentarnih filmova stigle su ukupno 62 prijave, a sredstva su odobrena za sedam projekata u ukupnom iznosu od 1.980.000 kuna.

Brat povjesničara Markovine dobio 135.000 kuna od HAVC-a

Od deset prijavljenih eksperimentalnih filmova sredstva su odobrena za četiri projekta u ukupnom iznosu od 450.000 kuna.

Hrvatski audiovizualni centar je izvijestio kako su neki projekti prebačeni u kategoriju poticanja razvoja scenarija i razvoja projekata, podkategoriju Razvoj projekta i scenarija, sukladno članku 7. Pravilnika o postupku, kriterijima i rokovima za provedbu nacionalnog programa promicanja audiovizualnog stvaralaštva.

Producenti spornog filma ‘Masakr u Dvoru’ vratili novac HAVC-u

Hrvatsko audiovizualno vijeće na 93. sjednici odlučivalo je u sastavu – Zrinko Ogresta, Branko Schmidt, Lado Skorin, Branko Matutinović, Matko Burić, Damir Vujinović, Dinko Majcen, Nikola Francetić, Silvestar Kolbas i Josip Popovac.

Odluku o sufinanciranju donijelo je po prijedlozima Umjetničkog vijeća, u čijem su radu sudjelovali Sanja Kovačević, Mirna Belina, Jelena Paljan, Tomislav Šakić, Miroslav Sikavica, Neven Hitrec, Pavo Marinković i Mario Kikaš.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: Hina/sv