HBK pozvao udruge koje se zauzimaju za vrijednosti života i evanđelja da međusobno surađuju

Foto: fah

Na izvanrednome plenarnom zasjedanju Hrvatske biskupske konferencije (HBK) bilo je govora o sustavnome pastoralnom djelovanju i zauzimanju za život od začeća do prirodne smrti, a biskupi su pozvali udruge koje se zauzimanju za vrijednosti života i evanđelja da međusobno surađuju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U četvrtak je priopćenju sa sjednice, održane u srijedu pod predsjedanjem mons. Želimira Puljića, navedeno da je predsjednik Vijeća HBK za život i obitelj mons. Mate Uzinić izvijestio biskupe o susretu s udrugama koje se svojim aktivnostima zauzimaju za ljudski život. Biskupi podupiru rad svih udruga koje se svojim djelovanjem, svaka na svoj način, zauzimaju za život od začeća do prirodne smrti i pozivaju ih da međusobno surađuju u zauzimanju za vrijednosti života i evanđelja, ističe se u priopćenju.

Biskupi su glavni dio sjednice posvetili pitanjima vezanima uz preustroj i reorganizaciju Tajništva Hrvatske biskupske konferencije. S tim u vezi, prema Statutu i novom pravilniku HBK rasporedili su službe u Tajništvu HBK: za novoga generalnog tajnika HBK izabran je mons. Petar Palić, svećenik Dubrovačke biskupije, za ekonoma HBK (ta služba više neće biti povezana sa službom generalnog tajnika) izabran je mons. Enco Rodinis, svećenik Krčke biskupije, koji je i voditelj Financijskog ureda HBK. On će i dalje biti ravnatelj Središnje ustanove za uzdržavanje klera i drugih crkvenih službenika, a do daljnjega će obnašati i dužnost ravnatelja Informativne katoličke agencije te pročelnika Centra za promicanje socijalnog nauka Crkve.

Mons. Fabijan Svalina, svećenik Đakovačko-osječke nadbiskupije, bit će i dalje ravnatelj Hrvatskoga Caritasa, a izabran je i za koordinatora preseljenja Hrvatskoga katoličkog radija i Informativne katoličke agencije te za koordinatora preustroja ustanova koje ulaze u Hrvatsku katoličku mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.