Na Hrvatskom katoličkom sveučilištu ciklus znanstvenih tribina o istraživanju svemira

Foto: HKS

Hrvatsko katoličko sveučilište i ove godine u svibnju nastavlja ciklus znanstvenih tribina.
Tri tribine koje će se održavati 8. i 22. svibnja te 5. lipnja obrađivat će teme o svemiru na različitim skalama – postignuća, otvorena pitanja i budući istraživački smjerovi. Tribine se održavaju na Hrvatskom katoličkom sveučilištu u dvorani „Blaženi Alojzije kard. Stepinac“ na 3. katu.

U srijedu 8. svibnja 2019. s početkom u 19 sati na prvoj tribini „Svemir – kako ga istražujemo i što smo o njemu saznali“ sudionici će predstaviti najveća postignuća u istraživanju svemira, opažačke tehnike koje se primjenjuju u istraživanju, ali će dati odgovore i na načine ekstrapolacije znanja iz pokusa na Zemlji.

Na tribini sudjeluju dr. sc. Vibor Jelić, Institut Ruđer Bošković, dr. sc. Marina Novina, Fakultet filozofije i religijskih znanosti, Sveučilište u Zagrebu, prof. dr. sc. Hrvoje Štefančić, Hrvatsko katoličko sveučilište, dr. sc. Dejan Vinković, Institut sinergije znanosti i društva.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr