Oliver Frljić Rijeci okrenuo leđa: Odustao od suradnje na projektu EPK

Foto: Fah: Fotomontaža: Narod.hr

Redatelj Oliver Frljić odustao je od suradnje na pripremi kazališnog dijela programa u sklopu projekta Rijeka 2020 Europske prijestolnice kulture nakon što je tvrtka Rijeka 2020 odustala od produkcije predstave grupe Rimini protokoll, što Frljiću nije bilo prihvatljivo, izvijestili su u petak iz te tvrtke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

> Dehumanizacija neistomišljenika financirana javnim novcem: Biskup Bogović, Hasanbegović, Markić, Thompson..prikazani kao svinje koje se na kraju ubija

> Oliver Frljić: ‘Svjetsko prvenstvo u nogometu pokazalo je da je u Hrvatskoj na djelu rehabilitacija ustaštva!’

Kako je priopćila tvrtka Rijeka 2020, koja vodi projekt EPK, suradnja s Frljićem bila je dogovorena do kraja 2018. godine. U priopćenju stoji da je Frljić od 2016. godine kao vanjski suradnik bio uključen u pripremu dijela kazališnog programa unutar programskog pravca Doba moći, koji vode Rijeka 2020 i HNK Ivana pl. Zajca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

> (VIDEO) Česi prekinuli Frljićevu predstavu u kojoj Isus siluje muslimanku, zbog govora mržnje i vrijeđanja!

“U tom dijelu programa trenutačno se radi na definiranju strukture programa i proračuna pojedinih produkcija pa je s tim u vezi predloženo da se odustane od produkcije predstave grupe Rimini protokoll jer se taj projekt nije razvijao u smjeru koji smo očekivali”, priopćila je Rijeka 2020.

> Na dan stradanja Vukovaraca riječki HNK i Koalicija za REKOM premijerno izvode predstavu o ‘hrvatskom fašizmu’ devedesetih

Tekst se nastavlja ispod oglasa

> Msgr. Mile Bogović: Frljić nije svinja nego čovjek, prije ili poslije javit će se savjest u njemu i shvatiti zlo koje sada čini

“Oliveru Frljiću to nije bilo prihvatljivo pa je i prije kraja 2018., za kada je najavio odlazak iz projekta EPK, odustao od daljnje suradnje na pripremi kazališnog dijela programa. Prekid suradnje s Oliverom Frljićem neće utjecati na pripreme za realizaciju kazališnih produkcija na najvišoj europskoj razini u sklopu projekta Rijeka 2020 Europska prijestolnica kulture”, ističe se u priopćenju.

> Nino Raspudić: Kako je Hasanbegović spasio Pirandella

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Vjerujemo da će biti prilike za daljnju suradnju između Olivera Frljića i projekta Rijeka 2020 Europska prijestolnica kulture na drugačije načine, onoliko koliko mu to budu dopuštale obaveze koje ima u inozemstvu”, zaključuje se u priopćenju.

Oliver Frljić otišao je s dužnosti intendanta HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci u srpnju 2016. s obrazloženjem iz HNK da je u sklopu pripremanja kandidature za Europsku prijestolnicu kulture on jedan od članova riječkog EPK tima zadužen za koncipiranje kazališnog programa.

> Evo tko je bio u publici koja je “burno pljeskala” Frljićevom oduzimanju ljudskosti neistomišljenicima

“U tom je kontekstu osmišljena suradnja s nekim od najznačajnijih europskih redatelja, skupina i institucija, od kojih posebno treba izdvojiti Rimini protokoll, Jan Lauwersa i Needcompany, Oskarasa Koršunovasa te Krystiana Lupu – imena čiji rad je europska kazališna publika odavno prepoznala i honorirala, redovite goste najznačajnijih europskih festivala i kazališnih kuća. S obzirom na zahtjevnost i ozbiljnost ove programske linije unutar EPK projekta, ali i s obzirom na odgovornost koju zahtijeva funkcija intendanta nacionalnog kazališta, Oliver Frljić svoj će rad u Rijeci nastaviti u okviru projekta Europske prijestolnice kulture”, priopćeno je tada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.