Ornela Vištica: Izbrišite moje ime s peticije za smjenu ministra kulture

Glumica Ornela Vištica na svom je profilu na društvenoj mreži objavila tekst pod nazivom “Demanti”. U njemu moli kulturne djelatnike, svoje kolege, koji su je, navodi, bez njezina znanja i protiv njezine volje stavili na popis za peticiju za smjenu ministra kulture Zlatka Hasanbegovića, da izbrišu njezino ime.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Evo što je napisala:

“DEMANTI!!!

Rođena sam u gradu u kojem se spajaju ili ne spajaju svjetovi.
Kroz svojih 26 skromnih godina života ruku sam pružila ljudima različitih imena, prezimena, boje koze,očiju, pripadnosti ( nacionalne, vjerske) i različitih ideologija.
Postojalo je jedno pravilo: čista obraza pružiti ruku. Biti covjek!
Uz dužno poštovanje kulturnih djelatnika, kolega molim iste one koji su me bez mog znanja i protiv moje volje stavili na popis za peticiju za smjenu ministra kulture-
da sada izbrišu moje ime!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne tražite od mene da idem na čovjeka, ne tražite od mene da idem protiv institucije, tradicije, trenutne vlasti ili bilo koje druge vlasti!
Ne tražite od mene da idem protiv države.
Ja to ne mogu i ne zelim.
Stoga vi koji ste me potpisali, bez mog znanja i protiv moje volje uklonite me.
Čitajući Stanislavskoga dolazim do mišljenja da uistinu ne zelim voljeti sebe u umjetnosti nego voljeti umjetnost koju nosim od rodjenja u sebi.
Zelim NA SCENI i ispred kamere – disati, govoriti, vikati, postati, biti i opstati!
Mislite o meni sto hoćete, nazovite me kako hoćete
ali nazovite me čovjekom!”, napisala je glumica.

ornela vištica snimka zaslona

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.