Pater Glogović oduševio vjernike porukom: ‘Uz obvezne maske, još je obveznije činiti djela milosrđa i ljubavi’

Foto: franjevci-st.com/ Čitatelj Narod.hr-a

Čitatelj Narod.hr-a poslao nam je fotografiju natpisa na ulazu u crkvu koji je oduševio sve posjetitelje. Natpis se nalazi na ulazu pavlinskog samostana Svetice – kod Ozlja koji je postao poznat u novije vrijeme i po svom župniku patru Marku Glogoviću te pruža epidemiološke upute vezane uz sprječavanje širenja zaraze koronavirusom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U uputama je navedeno kako je obavezno nošenje maske, dezinfekcija ruku i držanje razmaka, ali kako je još obaveznije “moliti srcem, ispovijedati i odricati se grijeha, pažljivo slušati Božju riječ, pobožno primati Kristovo tijelo, praštati bližnjem, činiti djela milosrđa i ljubavi – čak i neprijateljima”.

Foto: Čitatelj Narod.hr-a

Pater Glogović se neumorno zalaže za pravo svakog ljudskog bića na život

Otac Kornelije Marko Glogović rođen je 1976. u Zagrebu. Nakon klasične gimnazije odlazi u Poljsku, gdje završava bogoslovni studij na Papinskoj teološkoj Akademiji u Krakovu i postaje đakon. 2002. zaređen je u zagrebačkoj katedrali. 2003. g. osnovao je Apostolat za život, duhovni pokret, koji se temelji na molitvenim zajednicama. Voditelj je župnih molitvenih zajednica, duhovnik časnih sestara, tajnik hrvatske pavlinske Provincije, duhovnik Udruge Gabrijel te osnivatelj i voditelj pavlinskog Centra za nerođeni život – “Betlehem” \ molitvenih zajednica za nerođene “Treće srce”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napisao je ili uredio nekoliko desetaka raznih traktata i brošura, knjige “U potrazi za Kraljevstvom”, “Suza Jahve Sabaota”, “Pogled sa zvonika”, “Pokazat ćeš mi stazu života”, “Trenutak Neba”, “Jaganjčevi najmanji anđeli”, “Začeti u Božjem Srcu”, “Na dlanu Milosrdne Ljubavi”, “Ukradeni blagoslov” i “Vapaj s Golgote”, te molitvenike “Ružarij Nevine dječice”, “U zagrljaju Milosrđa”, “Uskrsnuloj Ljubavi”, “Molitveno bdjenje za nerođene”, “Molitva križnog puta za spas nerođenih”, “Nebeski Ljiljani”, “Uzdajmo se u Gospodina”.

Pavlinski redovnik, naime, već odavno je poznat i to ne samo vjernicima, po svom specifičnom pastoralu borbe protiv abortusa, ubojstva nerođenih. Knjige, duhovni seminari, propovijedi, a potom i “konkretnije” metode poput otvaranja prihvatilišta za majke koje nisu popustile pritisku okoline i počinile abortus, sve su to načini na koje on taj svoj poziv izvršava.

Poslušajte razmatranje koje je p. Marko Glogović imao u maloj kapelici u Kamenskom o tome što je zapravo zrelo kršćanstvo i što radi zreo kršćanin:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.