Poslušajte pobjedničku pjesmu Albine Grčić na hrvatskom jeziku

albina grčić
Foto: Snimka zaslona

Splićanka Albina Grčić u subotu je oduševila i žiri i publiku te odnijela pobjedu na Dori 2021. s pjesmom Tick-Tock.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok je Albina na Dori pjevala na engleskom jeziku – samo je manji dio pjesme izveden na hrvatskom – na YouTubeu je objavljena i hrvatska verzija singla. U nastavku poslušajte kako zvuči:

“Našim ulicama sada hodam sama,
U svakom strancu ja prepoznajem tvoj glas.
Srce glasno lupa, odzvanja u nama,
Jer što tražim, još nam nudim spas.

Kako disati, sve izbrisati
Kad ne znam bez tvog dodira?
Sve ću podnijeti, na sve pristati,
Na sve bez obzira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tick-tock, vrijeme curi, gdje si više?
Usne grizem, sama jedva dišem.
Tick-tock, vrijeme juri, ne mogu više.
Ne, ne. Ne, ne!

Tick-tock, vrijeme curi, gdje si više?
Usne grizem, trebam te dozu više.
Tick-tock, tako neću, ma nikad više.
Ne, ne. Ne, ne!

Ti si formula koju trebam,
Za mene napisan kôd.
Nepopravljivo neizbježan
S tobom sam svoja na svom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tick-tock, vrijeme curi, gdje si više?
Usne grizem, sama jedva dišem.
Tick-tock, vrijeme juri, ne mogu više.
Ne, ne. Ne, ne!

Dancing, dancing.
Think you, think you, fancy.
Tick-tock.
Ne, ne. Ne, ne. Ne, ne!”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skladbu je napisao Branimir Mihaljević, koji potpisuje i aranžman, a autor teksta je 19-godišnji Max Cinnamon, kojemu je otac iz Velike Britanije, a majka iz Karlovca. Zanimljivo je da se i on sam natjecao na lokalnom natjecanju za Euroviziju u Francuskoj.

Pobjeda prelijepe Albine Grčić na Dori oduševila je sve njezine obožavatelje, pa i one – iz crkvenih krugova. Naime, Albina je dugogodišnja glazbenica, pjevačica u crkvenom bendu VIS Konkatedrala koji djeluje pri crkvi Svetog Petra u Splitu.

– Puno mladih je prošlo kroz ovu crkvu, pjevali bi pa otišli jer tu su razne obveze, ali Albina je tu od 1. ili 2. razreda srednje škole. Slobodno mogu reći da je stup našeg benda, rekao je za 24 sata svećenik Radojko Vidović iz crkve svetog Petra u Splitu.

> Tko je Albina Grčić – pobjednica ovogodišnje Dore?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponosan je što će njegovu sumještanku sad imati prilike upoznati Europa, a i šire. Nada se da će se Eurosong u Nizozemskoj održati ove godine unatoč koroni i da će biti dopuštena publika u dvorani jer bi volio podržati Albinu Grčić u Rotterdamu, baš kao što je to činio u Zagrebu na “Voiceu”. U Opatiju nije mogao jer zbog pandemije nije bilo publike.

– Albini smo na pobjedi čestitali na svim svetim misama u konkatedrali, bilo ih je ukupno pet. Baš nam je drago zbog nje – rekao je svećenik.

U “Voiceu”, gdje ju je pratio i fra Radojko, došla je do finala i bila treća, a da će ostvariti dobar plasman i na Eurosongu smatra i Mariana Borozan, Albinina prijateljica i kolegica iz crkvenog benda VIS Konkatedrala.

– Kad je bila u ‘Voiceu’, rekla sam joj: ‘Vidjet ćeš ti, za 10 godina ćeš uspjeti, neće ti biti kraja’. Nakon Dore smo se čule i rekla mi je kroz smijeh: ‘Sjećaš se onoga što si rekla? Evo mene, napravila sam to u godinu dana’. A sad sam joj rekla da će u svibnju sigurno ostvariti vrhunski rezultat – prisjetila se Mariana anegdote s Albinom.

Istaknula je i kako su zbog korone epidemiološke mjere stroge pa u crkvi nastupaju samo njih dvije, a inače ih bude više. Kao i svi sugovornici dosad, i ona nam je govorila o tome koliko je mlada Splićanka skromna djevojka, što zapravo potvrđuje da je to jedna od njezinih karakteristika.

Cijela zajednica joj je velika podrška, što Albina i zna, i svi vjeruju da će daleko dogurati.

– Savršeno pjeva, uči mlade cure pjevanju, ali im je na neki način i uzor – nastavlja Mariana pojašnjavati Albininu važnu ulogu u crkvenom bendu. U tom trenutku prisjetila se jedne anegdote koju nam je, kaže, jednostavno morala ispričati jer će na najbolji način dokazati koliko je Albina posebna.

– Ne mogu ne spomenuti jedan trenutak koji mi se u deset godina sviranja nikad nije dogodio. Dakle, ja sviram gitaru. Mislim da je godina 2018., svira pjesma ‘Dubine’, u crkvi je totalna tišina. Albina završava stih, ja odsviram zadnju notu i doslovno mi suza navire na oči. A onda se odjedanput gromoglasni pljesak zaorio crkvom. Nešto neopisivo. I sad se naježim kad se toga sjetim – govori Mariana.

Albina je vodila na tablici sa samo jednim bodom prednosti nad tad drugoplasiranom Bernardom Brunović, koja je izvela pjesmu “Colors”.

Publika je imala 10 minuta da SMS-ovima i telefonskim pozivima odluči koga želi kao novog hrvatskog predstavnika ili predstavnicu. Albina je od publike dobila 120 bodova i zasluženo zasjela na 1. mjesto. Kako je ispričala svega nekoliko minuta nakon što je dobila kipić Dore u ruke, za Eurosong će sve mijenjati – od scenskog nastupa do stajlinga. Vjeruje u sebe, zna koliko je truda i ljubavi uložila u pjesmu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.