Poznati novi detalji o velikom požaru u Svetištu Majke Božje Bistričke

Foto: Snimka zaslona; fotomontaža: Narod.hr

U tijeku je sanacija požarišta u Hrvatskom nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke nakon što je ugašen požar koji je u utorak 13. listopada buknuo na gospodarskim zgradama svetišta, javlja IKA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U požaru koji je planuo oko 3 sata u potpunosti je izgorjela župna dvorana za mlade i za kateheze. Požar je zahvatio i prostoriju za župni Caritas koja nije u potpunosti izgorjela te novu prostoriju tzv. pjevaonu, koja je namijenjena za probe župnog zbora i zbora mladih. Njezinu su unutrašnjost vatrogasci uspjeli spasiti, no krovište joj je u većoj mjeri izgorjelo. Stradala je i kompletna tehnika koja služi za prijenos misa na otvorenom, objavljeno je na stranici zagorje.com.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Načelnik Marije Bistrice Josip Milički rekao je da se požar dogodio, „hvala dragom Bogu u ovom gospodarskom dijelu, ali bez obzira na to, sve je to dio Bolleove arhitekture našeg Svetišta. Sretni da nam je javna vatrogasna postrojba tu u Mariji Bistrici i da su u roku od nekoliko minuta pristigli na požarište i lokalizirali ga. Bez obzira što je šteta velika, nije zahvatilo cijelo Svetište. Vjerujem da ćemo to svi zajedno sanirati i da će izgledati još bolje nego što je izgledalo sada.“

U požaru nitko nije stradao. Uzrok požara još nije poznat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.