Predstavljanje triju knjiga o generalu Praljku u utorak u Varaždinu

U utorak, 17. travnja 2018. godine u 19:00 sati u Dvorani Varaždinske biskupije u Varaždinu, Zagrebačka 3, održati će se predstavljanje triju knjiga akademika Josipa Pečarića i dr. Miroslava Međimorca:
“General Praljak I”,
“General Slobodan Praljak II: U obrani hrvatskog naroda”
“General Slobodan Praljak III: S prijezirom odbacujemo vašu
presudu”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Knjige će, u nazočnosti oba autora supredstaviti pjesnik Vicko Goluža i Ivan Jaklin, povjerenik HKV-a za Hrvatski sjever, Varaždin.

Druga i treća knjiga su nastale kao nastavak na prvu knjigu “General Praljak” koju su autori Međimorec i Pečarić prvi put predstavili u Zagrebu, u studenom 2017. godine, neposredno prije pravomoćne presude generalu Praljku i ostaloj petorici njegovih suosuđenika u Haagu te dramatičnog događaja generalova protestnog samoubojstva.

Na predstavljanju je tada bila pročitana i poruka predsjednice Republike Hrvatske, gospođe Kolinde Grabar-Kitarović:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Doprinos generala Slobodana Praljka obrani Hrvatske i Bosne i Hercegovine od velikosrpske agresije te obrani opstojnosti hrvatskog naroda na njegovim povijesnim prostorima tijekom Domovinskoga rata od velike je važnosti. Ovih dana, kada se nadamo pravednom sudskom pravorijeku i njegovu oslobađanju, kao i oslobađanju drugih hrvatskih uznika, ova knjiga izlazi kao doprinos istini o njemu i o tom povijesnom razdoblju borbe hrvatskog naroda za slobodu, istini koju je on nakon rata na mnoge načine ustrajno branio svojom riječju. Ujedno je ova knjiga svojevrsna zahvalnica za sve što je učinio za svoj narod.“

U siječnju ove godine izašlo je i prošireno izdanje prve knjige “General Praljak”, koje će sada biti predstavljeno i u Varaždinu.

Ulaz je slobodan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [157.98 KB]

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.