Regica o odlasku Dudeka: ‘Mi smo uistinu bili kolege dugo godina, više od pola stoljeća’

Koprivnica, 05.10.2014. - U selu Sigecu kod Koprivnice obilježena je 40. obljetnica od snimanja kultne hrvatske televizijske serije "Gruntovèana", po scenariju Mladena Kerstnera i u režiji Kreše Golika, na kojoj se pojavila i glavna glumaèka ekipa - Smiljka Bencet (Regica) te Martin Sagner (Andrija Kataleniæ, Dudek). Na slici Martin Sagner, Smiljka Bencet i Miška Novosel. foto HINA / mm

Smiljka Bencet-Jagarić, poznata u javnosti po ulozi Regice u legendarnoj seriji Gruntovčani, komentirala je vijest o smrti Martina Sagnera, njezina glumačkog kolege iz serije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ne mogu vjerovati, žao mi je i iznenadilo me, premda nije čudo u tim godinama. I ja isto, kad dogovaram neki sastanak, onda kažem: “Ako ću još biti živa.” Svaki dan može se nešto dogoditi, a osim svega još i ovo vrijeme nesretno, ovo jugo, to je katastrofa i za mlade ljude, a kamoli za nas starije. A po čemu ću ga pamtit… a po svemu, drugarstvu, duhovitosti. On je stvarno bio jako ugodan kolega i uistinu smo puno vremena proveli zajedno jer smo gostovali s “V Gruntovcu i devize klize”. Odigrali smo izvan Zagreba 196 predstava. To su bila putovanja… Teško je nešto pametno i suvislo o tome sada reći”, rekla je glumica poznata po ulozi Regice.

>Preminuo Martin Sagner, legendarni ‘Dudek’: 1991. branio je Hrvatsku pod zapovjedništvom generala Praljka

“Vijest o njegovoj smrti doslovno me tresnula po glavi, tako iznenada se dogodilo, još uvijek to ne mogu shvatiti. Život je okrutan. Mi smo uistinu bili kolege dugo godina, više od pola stoljeća samo zahvaljujući serijama Gruntovčani i Mejaši. Zajedno smo bili u Komediji, a znamo se još i prije nego što smo počeli to snimati iz Varaždina. Na neki način nije ni dobro tako dugo živjeti jer čovjek tada ima previše uspomena, previše toga doživi, pa više i ne znaš što bi rekao u vezi s nekim situacijama. Ali to je život”, izjavila je legendarna glumica koju su gledale generacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjećamo, Martin Sagner preminuo je u 88. godini života.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.