SKAC poziva na duhovne vježbe u šutnji: Poziv na igru s Božićem!

Foto: SKAC Palma

Studentski katolički centar Palma iz Zagreba poziva na duhovne vježbe u šutnji koje se odvijaju u Hrvatskom Leskovcu od 30. prosinca do 6. siječnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njihov poziv prenosimo u nastavku.

Ulazeći u duhovne vježbe zapravo ulaziš u igru s Bogom. Kao dijete s Ocem se igraš korsiteći maštu, razum i sjećanje, prepuštajući se blagom vodstvu Onoga koji te odgaja. Bog se želi igrati sa nama, kao otac sa svojom djecom, jer mi jesmo ovisni o Njemu, jer ne dohvaćamo cjelokupnu stvarnost, jer ne možemo poimati sve što On poima, niti On to očekuje od nas. Pa kao što otac ili majka djecu kroz igru uče i brojeve i abecedu, tako nas Bog kroz igru uči zašto smo stvoreni, tko je On, kako s Njime možemo u slobodu i poniznost, te kako unići u Njegovu ljubav i tako sustvarati ovaj svijet.

Već je stvaranjem Bog se zaigrao. A vrhunac te igre dogodio se pri utjelovljenju i rođenju našega malog Boga. Božić nije došao kao veliki snažni super junak, nego je odabrao biti jedan od nas, doći kao nejače, posve ovisan o dvoje ubogih ljudi. Rastao je i igrao se, i učio i radio, i činio sve kao i mi da nam ukaže koliko je važno prihvatiti svoju čovječnost i svoje životne okolnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Baš o ovome Božiću imaš priliku prihvatiti rođendanski poziv na igru. Božić te zove da ideš s Njime više u dubinu, da zajedno ronite u oceanu Očeve ljubavi. Želi ti pokazati koliko je duboka, i široka i visoka Božja ljubav. Želi pjevati i vježbati, šutjeti i razgovarati, grliti se i igrati, plakati se i smijati, slaviti i služiti s tobom. Ta rođendanska zabava odvija se u Hrvatskom Leskovcu kroz duhovne vježbe u šutnji u organizaciji SKAC-a. Više o uvjetima prijave i samom programu možeš pročitati ovdje: VIŠE u dubinu.

Prijavite se!

SKAC organizira duhovne vježbe u šutnji za studente i radnu mladež od 18 do 35 godina. Duhovne vježbe su za one osobe koje žele urediti svoj život po Božjem. Za one osobe koje mogu i žele proživjeti sedam dana osamljivanja, tišine, odmaka od svijeta, intenzivne osobne molitve i produbljivanja molitvenih iskustava kroz razgovore s pratiteljem. Prijavnica je na dnu teksta, a ovdje su osnovne organizacijske informacije i uvjeti za duhovne vježbe:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrijeme: 30.12.2020.-6.1.2021. (dolazak i odlazak predviđeni su u poslijepodnevnim satima oko 17h).

Mjesto: Hrvatski Leskovac, Leskovački brijeg 15, kod karmelićanki BSI. Prijevoz: u osobnom aranžmanu (ZET-ov autobus 132 ili vlak).

Duhovnik: p. Tomislav Špiranec sa suradnicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Program: ignacijevske duhovne vježbe u šutnji.

Uključuje: zajedničku kontemplativnu molitvu, nagovore – točke za razmatranje, osobnu molitvu, razgovore s pratiteljem, osobni osvrt na dan, molitvu pred Presvetim.

Uvjeti:

  • Psihološka stabilnost (zbog zahtjevnosti programa osobe sa psihološkim poteškoćama nisu u mogućnosti obavljati ovakav tip duhovnih vježbi).
  • Cijena: 1200 kn za radnu mladež, a 900kn za studente.
  • Cijena uključuje smještaj i prehranu za 7 punih dana. Realna cijena je veća, pa ukoliko netko želi dati više i time “sponzorirati” nekog studenta, može. To naznačite pod dodatno.
  • Akontacija: 300kn (platiti je treba do tjedan dana nakon prijave).

Za dodatna pitanja i informacije možete se obratiti na: idom@skac.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Broj mjesta je ograničen.

Rok prijave: 20.12.2020.

Prijaviti se možete klikom miša na poveznicu u nastavku: PRIJAVNICA. Molimo pročitajte uvjete prije nego se prijavite. Hvala!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.