Valpovo slavi 240 godina školstva

U Valpovštini se ove godine slavi 240. obljetnica školstva u Valpovu i 100. obljetnica škole u Nardu, a tim je povodom večeras održana i svečana akademija u Centru kulture u Valpovu, gdje je istaknuta važnost izobrazbe za taj kraj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ravnatelj Osnovne škole Matije Petra Katančića Dalibor Košutić istaknuo je kako je Valpovština oduvijek bila kulturni centar, a posebna pozornost bila je usmjerena prema što većem uključivanju posebice mladih u mnoge odgojne i kulturne sadržaje, o čemu svjedoči i deset godina uspješnog rada glazbenih odjela te škole.

U sklopu proslave tih obljetnica, posljednjih nekoliko dana u Valpovštini koncert su održale “Glazbene staze” iz Zagreba, a učenici glazbenih odjela te osnovne škole imali su nekoliko nastupa.

Gostovalo je i Gradsko kazalište “Zorin dom” iz Karlovca, a koncert je održala i Glazbena škola iz Osijeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U područnoj školi u Nardu, koja slavi 100. obljetnicu, otvorena je izložba starih predmeta i fotografija, a organiziran je i poseban program učenika s povijesnim osvrtom na taj veliki jubilej.

Na večerašnjoj svečanoj akademiji u Valpovu, gradu u Osječko-baranjskoj županiji sa 12,000 stanovnika, istaknuto je kako se upravo kroz izobrazbu održala tradicija i kultura toga kraja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.