Večeras na susretu mladih grada Splita i okolice gost predavač msgr. Mate Uzinić: ‘Šta će mi Crkva?’

Hrvatsko nadzemlje u suradnji s Uredom za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije organizira prvi ovogodišnji susret mladih u ovoj kalendarskoj godini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tema ovog susreta je “ŠTA ĆE MI CRKVA?”, a gost predavač je msgr. Mate Uzinić, dubrovački biskup.

Susret će se održati 20. siječnja 2016. s početkom u 20,30 sati u Nadbiskupskom sjemeništu u Splitu.

Glazbeni sastav mladih Sperantes iz Splita će svojim pjevanjem uveličati susret.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Susret vodi i animira Hrvatsko Nadzemlje.

Pogledajte najavu susreta:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku prenosimo poziv Hrvatskog Nadzemlja:

Drage laikinje, laici i oni treći (manji laici)!

I ove godine nastavljamo u istom tempu s istom idejom. Hrvatsko Nadzemlje će na, samo nama, poseban i jedinstven način, pokušati što jasnije objasniti neke od aktualnih tema koje tište katoličku mladež. A tema ovog mjeseca je: „ŠTA ĆE MI CRKVA?“
Pa da vidimo šta će nam Crkva? Ako ne znaš šta ćeš pisati u novinama i na portalima, napadni Crkvu! Koga je najbolje zadirkivati u društvu nego mlade koji su dio Crkve. Ali i ako Crkva želi nešto dobro napraviti, onda se opet prozove Crkvu zbog tamo neke live stvari…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, mi nećemo pričati o tome. U prvom susretu nove kalendarske godine progovorit ćemo o bitnijim stvarima: kako vratiti vjeru mladima u Crkvu!?! Pitanja su se nizala: zašto mladi napuštaju Crkvu? Kako vratiti mlade u Crkvu? Treba li mladima pristupiti drugačije, kreativnije u navještanju vjere, osim tradicionalne kateheze? Na koji način? Posebno, na koji način možemo svjedočiti svoju vjeru, kao mladi mladima? Na ta, te ona slična i istobitna pitanja odgovorit će… ČEKAJ MALO!

plakat - susret 1. mjesec HN

Dana 20. siječnja 2016. u 20.30 u našu, a i Vašu najdražu dvoranu splitskog Sjemeništa dolazi nitko drugi, nego najmlađi među njima! Njegovo ime smo imali priliku slušati po svim medijama. Njegove misli možete pratiti na njegovom facebook profilu, a od njegovih mladih možete čuti samo najbolje o njemu. On je nitko drugi nego msgr. Mate Uzinić, biskup Dubrovački! Glazbeni sastav mladih Sperantes sa splitskih Meja će svojim pjevanjem uveličati susret.

Naravno, cijeli susret će osmisliti naši mladi i maštoviti, lijepi i dragi, a neki još i slobodni Nadzemljaši (zainteresirane i zainteresirani neka se jave u inbox) koji su ove praznike maminu kuhinju zamijenili sastancima kako bi upravo ovaj susret ostao Vama u što boljem sjećanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali ako i zaboravite nešto uvik nas možete pratiti na našem youtube kanalu. 😉

Hmmm… Zanimljiva ponuda! Ali ako odlučite odmah da ćete doći, niste ništa propustili! Samo ste na vrime rezervirali svoju najdražu sridu u misecu!

U suradnji s Uredom za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije,

Vaše (koje kilo punije) Hrvatsko Nadzemlje 🙂

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.