Velika obljetnica ukazanja u Međugorju: Okupljaju se hodočasnici iz cijelog svijeta

međugorje
Foto: Medjugorje-info.com

U Međugorju su se početkom ovog tjedna počeli okupljati hodočasnici uoči 40. obljetnice ukazanja u Međugorju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

> 24. lipnja 1981. – prvo ukazanje u Međugorju, prema iskazima djece

Na stotine vjernika danas je sudjelovalo u Hodnji mira od Humca u Ljubuškom do Međugorja u kojoj su sudjelovali brojni hodočasnici iz cijelog svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U četvrtak 24. lipnja, na blagdan Rođenja svetog Ivana Krstitelja, održana je tradicionalna međunarodna “Hodnja mira” koja je započela u 6,00 sati ispred samostana Svetog Ante na Humcu, s blagoslovom humačkog gvardijana fra Darija Dodiga, pa sve do župne crkve Svetog Jakova u Međugorju, javlja medjugorje-info.com.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vjernici su prema običaju molili krunicu, te pjevali i zahvaljivali Gospi, a na čelu kolone nošen je križ. Iznenađujuće mnoštvo hodočasnika iz cijeloga svijeta, mladi i stari, pa čak i djeca u kolicima koji su kao u nekim starim vremenima nosili zastave svojih zemalja, te u svojim mislima i molitvama ponijeli želje, zahvale i žrtvu prikazanu Gospi u čast 40. obljetnice ukazanja.

Kolonu je predvodio međugorski župnik fra Marinko Šakota, te vidioc Ivan Dragičević. A kratko klanjanje pred Presvetim pri dolasku oko 10,00 sati ispred crkve sv. Jakova predmolio je fra Zvonimir Pavičić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo kako je prva Hodnja mira, molitveni hod od Humca do Međugorja, nastao 1992. godine. Punih 29. godina ova Hodnja znakovito govori jer je njezin cilj Međugorje, centar mira iz kojeg se već četrdeset godina čuje Gospin poziv na mir. Poruka ove Hodnje je jasna: to je molitva za mir u svijetu koji je danas ugrožen na mnogim područjima i u mnogim srcima.

Tijekom cijeloga puta brojni mještani su uz cestu ponudili i osvježenje sa vodom i sokovima, bacali latice ruža, te se zatim priključili koloni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.