(VIDEO) Pogledajte Thompsonov koncert u Kostreni: ‘Stvarno je zapalio atmosferu!’ – ističe čitatelj Narod.hr-a

Foto: Snimka zaslona, RTL

“Oduševio me Thompsonov nastup. Izvrstan pjevač, zbilja se vidi da puno ulaže u nastup. Pjesme su izvrsne, glazba je izvrsna, duboke misli, sadržaj odličan, i ljudi to stvarno jako vole”, napisao je za Narod.hr čitatelj koji je uz više od dvije i pol tisuće drugih obožavatelja bio na koncertu Marka Perkovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

> (VIDEO) Thompson nakon koncerta u Kostreni: ‘Političari ne bi trebali dijeliti narod nego stvarati zajedništvo’

Obožavatelji su zajedno sa svojim omiljenim pjevačem euforično pjevali od početka do kraja koncerta. “Dolazak Hrvata”, pjesma je kojom je Marko Perković Thompson otvorio svoj “zabranjeni” koncert u Sportskoj dvorani Kostrena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

> Poznata Thompsonova pjesma Čavoglave u hollywoodskom filmu Renegades, Odmetnici

“Evo me konačno u ovom hrvatskom kraju. Bilo je nekih problema oko koncerta, no to sad nećemo spominjati, poručio je Thompson na početku koncerta pozvavši publiku na ‘zajedništvo i širenje prijateljske, dostojanstvene atmosfere’, javlja RTL koji navodi i neke poznate osobe, poput Velimira Bujanca, Josipa Jurčevića, Dinka Beakovića dok su kostrensku političku scenu predstavljali samo članovi HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

> Thompsonov tim Zlatku Komadini: ‘Kojom se to ikonografijom g. Perković koristi, a da je zabranjena u Hrvatskoj?’

“Mnoge njegove pjesme govore o stvarnim događajima, pobjedama, porazima, nepravdama i za razliku od tipičnih sladunjavih pjesmuljaka po raznim koncertima, ovo ipak spada u posebnu kategoriju. Sve ono što se moglo čuti po medijima – o fašizmu, ustaštvu, podjelama, neprimjerenim idejama i ideologijama…. Ne, ničeg od toga nema. I u više navrata kada je progovorio, uvijek se svodi na ljubav prema Bogu, narodu, domovini, obitelji, i njegovanju Domovinskog rata. Nikakve “filofašiste” nisam vidio, jedino je bilo nekoliko filoflašista koji su nakon pražnjenja svojih bljeskalica zapalili par baklji i to najmanje u tri navrata. Zbog toga je Marko dva puta prekidao koncert, prvi put ih upozorivši da ovo nije primjereno u zatvorenom prostoru, a drugi put je rekao da ne može vjerovati i pitao ih jesu li ubačeni provokatori da nam pokvare zabavu, na što je dobio podršku od cijele dvorane. Zatražio je od redara da ih odvedu van”, navodi dalje čitatelj Narod.hr-a (koji želio ostati anoniman).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

> Obožavatelji popularnog pjevača traže javno očitovanje predsjednice, premijera i ministra: ‘Je li Thompson fašist, a njegovi mi huligani?’

“U više navrata dvoranom se orilo’u boj, u boj, za narod svoj’. Prije pjesme Bojna Čavoglave napravio je kratku najavu.

> Bojna Čavoglave: MUP kriminalizira najpoznatiju ratnu pjesmu, a dopušta totalitarne simbole agresora i komunizma?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“‘Sad ćemo onu koju sam prvu napisao’, kazao je Thompson što je izazvalo opće oduševljenje. I onda je dodao da je to ona koja je njima sporna, misleći na one koji su se protivili koncertu. Zatim je objasnio da su to i publika i branitelji uzeli kao simbol i zaštitni znak Domovinskog rata, a ako su im sporni simboli, vjerojatno im je sporan i sam Domovinski rat.

> Thompson o preporuci Vijeća: ‘Bojna Čavoglave ne smije biti zabranjena, ona je simbol Domovinskog rata’

“Stvarno je zapalio atmosferu, ali i publika je bila divna!”, zaključuje čitatelj Narod.hr-a.

Pogledajte kako je cijela dvorana s Thompsonom pjevala Bojnu Čavoglave, jedan od simbola Domovinskog rata:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.