Zajednica Susret proslavila 25 godina rada

Foto: fah

Zajednica Susret, prva terapijska zajednica na prostoru jugoistočne Europe proslavila je u petak u Vili Dalmacija u Splitu 25.-tu obljetnicu rada i postojanja. Obilježavanje jubileja odvija se tijekom cijela godine pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, a svečanost u Splitu svojim je humanitarnim nastupom uveličala glazbena diva Zorica Kondža.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Okupljene bivše i sadašnje korisnike, njihove obitelji, djelatnike, te brojne okupljene prijatelje i podupiratelje, pozdravila je ravnateljica Doma za ovisnike Suzana Horvat Kutle čestitavši na dosadašnjem uspješnom radu.

“Nema ništa veće od ljudskog života, a Zajednica Susret spasila je na tisuće života korisnika i članova njihovih obitelji stoga mi je izuzetno zadovoljstvo što sam se i ja priključila toj velikoj obitelji”, rekla je Horvat.

Iskrene čestitke uputila je i osnivačica i utemeljiteljica Zajednice Susret Bernardica Juretić Rožman prisjetivši se početaka svog rada i svih onih koji su joj na tom putu kroz 25 godina pomagali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Split je prije 25 godina bio grad slučaj, a mi smo se usudili iskoračiti u borbu s ovisnošću i uspjeli smo. Dokaz tomu ste svi vi danas ovdje među kojima ima i djece i unučadi Zajednice Susret što mi je posebno drago“, kazala je Bernardica Juretić.

Svima koji su uspjeli zahvaljujući programu „Projekt Čovjek“ na kojemu se temelji rad zajednice je poručila „Ako se i izvan komune bude držali pravila koja ste prihvaćali u zajednici, ne bojte se, uspjet ćete u životu“.

U povodu četvrt stoljeća rada izdana je i monografija “25 godina Zajednice Susret” autorice Miroslave Rožanković, a sav prihod od prodaje namijenjen je poboljšanju kvalitete života i rada u terapijskim centrima Zajednice Susret.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.