Bivši odvjetnik generala Gotovine brani Janicu Kostelić: O slobodi govora, strahu, agresiji…

Foto: fah

Brutalni verbalni napad, koji slobodno možemo proglasiti i verbalnim zlostavljanjem, na Janicu Kostelić u Supetru na Braču komentirao je i ugledni odvjetnik Luka Mišetić, inače bivši odvjetnik legendarnog hrvatskog generala Ante Gotovine. Mišetić se na svom Facebooku osvrnuo, na engleskom jeziku, na sve ono što se zadnjih dana u kontekstu napada na hrvatsku sportsku heroinu događa u Hrvatskoj. Naravno, osudio je vrijeđanje Janice Kostelić i objasnio zašto to ipak nije ”tek sloboda govora”, kako neki tvrde u Hrvatskoj. Janicu je vrijeđala skupina muškaraca, poruke su bili i seksističkog karaktera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na moje iznenađenje veliki dio hrvatskih medija i dio javnosti smatra da su muškarci koristili pravo izražavanja javnog mišljenja i da su njihove riječi, dok su blokirali prolaz do automobila, izraz političkog neslaganja. Ako je tako, bojim se da Hrvatska mora proći još dugačak put.

Podržavam pravo govora u pravo političkog neslaganja. Da su muškarci vikali takve ružne stvari Janici Kostelić u drugim okolnostima, gdje nije imala razloga za strah za svoju sigurnost(npr. vikanje takvih vulgarnosti dok je sigurna u uredu, s nemogućnošću nasilja kao rezultata vulgarnosti), onda bi imali argumente za obranu slobode govora.

Ali bilo je drugačije. Mlada žena, Janica Kostelić, zajedno s druge dvije žene, bila je okružena grupom agresivnih mladih muškaraca koji su vulgarno vikali dok su ih sprječavali da dođu do svog automobila. Tu nema slobode govora. Nitko nema pravo govora kako bi ulio strah ženi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naprimjer, vjerujem da bi ponašanje muškaraca u SAD-u bilo kvalificirano kao ‘neprimjereno ponašanje’.“, dio je statusa Luke Mišetića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.