Dinamo rasprodaje, Hajduk kupuje: Iznenađujuća promjena u vrijednosti momčadi

dinamo perišića
Foto: fah

Zanimljivo je koliko su dosadašnju sezonu obilježili neuspjesi Dinama. Posebno je težak za Dinamo bio poraz od Ballkanija u Konferencijskoj ligi i debakl protiv Lokomotive na Maksimiru. No, još je gore stanje kad se pogledaju statistički podaci vrijednosti momčadi. Posebno šokira usporedba s vrijednostima Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
> Bad Blue Boysi objavili koga će podržati na izborima u Dinamu

Naime, kad je prošle godine osvojio još jedan naslov prvaka Hrvatske i sve okrunio pobjedom u Superkupu protiv Hajduka od Dinama se i ove sezone očekivalo više. No, Dinamo u aktualnoj sezoni proživljava krizu za krizom.

Odlazak važnih igrača

Cjelokupnu krizu prati i odlazak igrača koji su činili temelj ove momčadi. Kapetan i vratar Dominik Livaković otišao je u Fenerbahče, Luka Ivanušec i Josip Šutalo otišli su putem Nizozemske u Feyenoord, odnosno Ajax. U Dinamo je došao Takuro Kaneko, a vratio se i Arijan Ademi.

> Ljubičić: Bio sam sretan zbog interesa AEK-a

Ali tu je i odlazak Roberta Ljubičića u AEK, pa statistički podaci Transfermarkta pokazuju kako je Hajduk vrijedniji od Dinama. Hajduk je ove zime doveo Ivana Perišića i Josipa Brekala, što im je popravilo status.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pred Dinamom su i druge velike promjene – slijede i novi klupski izbori. Sve to bi moglo znatno utjecati na Dinamo, ali i kompletnu Hrvatsku nogometnu ligu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.