Hoće li korona zaustaviti Liverpool na putu do naslova nakon 30 godina? Za poništenje nogometne sezone u Engleskoj su uglavnom gubitnici…

Foto: fah

Hoće li Liverpool, nakon tri desetljeća čekanja, napokon osvojiti naslov engleskog prvaka? Ako je itko ikada zaslužio naslov u Engleskoj u posljednjih dvadesetak godina onda je to Liverpool u ovoj turbulentnoj sezoni, koja je privremeno u prekidu zbog pandemije koronavirusa. Naime, malo je tko dominirao Premiershipom ikada kao što je to ove sezone uspjelo Liverpoolu predvođenim njemačkim stručnjakom Jurgenom Kloppom. Važno je spomenuti da u Liverpoolu igra i hrvatski reprezentativni stoper Dejan Lovren, doduše, Dejan ove sezone igra više epizodnu ulogu u podvizima Liverpoola, no, ipak je odlična vijest kada u klubu koji posljednje dvije godine dominira u Europi, a onda i na Otoku, igra i jedan Hrvat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liverpool je na korak do dugoočekivanog trofeja, međutim, postoji mogućnost da će se odlučujuća bitka voditi izvan nogometnih travnjaka, za zelenim stolom, barem ako je suditi prema posljednjim ”signalima” koji dolaze s Otoka.  Sve je više onih koji traže poništenje cijele sezone, dakle, ono što se igralo u engleskoj ligi ove sezone bilo bi kao da se igralo nije. UEFA dakako, još je strogo protiv samoinicijativnih odluka, krovna nogometna europska asocijacija i dalje je uvjerena kako će se sezona u najjačim europskim ligama, kao i Liga prvaka te Europska liga, završiti, pa makar se finiš sezone igrao u kasno ljeto, bez nazočnosti publike.

U Engleskoj je, kako smo već spomenuli,  sve više onih koji žele poništenje sezone, među njima su se prvi javili – gubitnici. Neki igrači Tottenhama i Manchester Cityja, koji skoro pa ni teoretski ne mogu do naslova.

Liverpool je prošle sezone izgubio naslov u posljednjem kolu, ove bi godine mogao za zelenim stolom. Kad te ne ide, onda te stvarno ne ide. Naime, nakon 29 kola Liverpool ima čak 25 bodova više od Manchester Cityja, inače aktualnog prvaka Engleske, koji se nalazi na drugom mjestu. Ne bi bilo pravedno kada se ovakva dominacija ne bi pretvorila u trofej.  Pauza u Premiershipu traje već mjesec dana, najavljuje se svako malo da će se nastaviti igrati, no, situacija u Engleskoj nije idealna kad je u pitanju pandemija korone, čak im je i premijer u bolnici, pozitivan na opasni virus. Trenutno se nalazi na intenzivnoj njezi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedni traže da se prvenstvo prekine te da trenutne pozicije bude i one konačne, dakle, prema takvom modelu Liverpool bi bio proglašen prvakom. Drugi žele, kako smo već spomenuli, poništenje cijele sezone, najglasniji su gubitnici, a dolaze i iz slavnog Manchester Cityja, no, i iz nekih drugih klubova…

Jedan od njih je i bek Manchester Uniteda Luke Shaw,  United se trenutno nalazi na petom mjestu, poništenje sezone išlo bi im na ruku… Pravi razlog svoje želje za poništenjem Shaw je zamotao u celofan ”interesa navijača.”

”Poništite sezonu i odigrajmo novu ispočetka. Da, ispočetka. Ako se prvenstvo ne može dovršiti, mora se poništiti. Navijači su nam najbitniji, mi smo tu zbog navijača. Ako na stadionu ne bude navijača, onda nema smisla igrati. Naši navijači su fenomenalni, uvijek nam daju podršku i lakše je igrati kad su oni tu”, poručio je Shaw.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, ima i onih realnih, koji su svjesni Liverpoolove neviđene dominacije, a jedan od njih je i Ilkay Gündogan, koji igra za Manchester City, koji je inače glavni konkurent, ako klub s Anfielda ove sezone uopće ima konkurencije, Liverpoolu.

”Što se mene tiče to bi bilo u redu jer sportaši moraju pokazati fer ponašanje”, kazao je, i mnoge, pa i svoje suigrače, iznenadio, Ilkay Gündogan.

Kako smo već pisali jedna od glavnih zvijezda Manchester Cityja, Kevin de Bruyne, smatra da bi bilo sramotno poništiti sezonu, ali…  Što se ”mora, mora se…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

‘Kao nogometaš znam da su nam potrebne pripreme prije nastavka sezone. Trebamo tri-četiri tjedna da se vratimo u formu. Kada bismo zaigrali odmah nakon šest tjedana pauze, svi bismo bili ozlijeđeni. Puno novca je u igri i čeka se s odlukom. Mislim da bi bilo sramota prekinuti ovakvu sezonu, ali nemamo izbora ako će se problemi prenijeti i na sljedeću sezonu”, poručio je belgijski reprezentativac.

Jasno je zapravo tko je na kojoj strani. Naime, i iz igrača govore interesi, ako će se poništiti Premiership zašto onda igrači Cityja ne traže da se poništi i Liga prvaka? Liverpool, aktualni europski prvak, ispao je već osmini finala od Atletico Madrida, uz sjajnu igru Šime Vrsaljka. City je u posve drugačijoj situaciji…

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.