Izvrsna Rijeka prosula već zasluženu pobjedu protiv Seville u sudačkoj nadoknadi

U dvoboju 2. kola svoje skupine Europske lige Rijeka je igrala 2:2 (0:1) protiv Seville. Španjolska momčad povela je u prvome poluvremenu pogotkom Aspasa, Rijeka je u nastavku zaigrala sjajno i preokretom golovima Kramarića i Kržića povela s 2:1, no trenutak nepažnje u posljednjim sekundama koštao je našu momčad zaslužene pobjede, u93. minuti izjednačio je Mbia. Rijeka je posve zaslužila pobjedu, pružila je odličnu partiju i zaista se trener Kek i svi igrači mogu požaliti na nedostatak sreće…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvome dijelu domaća momčad bila je apsolutno podređena. U cijelih 45 minuta Rijeka praktički nije zapucala prema vratima Seville. Bilo je posve jasno da je na Kantridu stigla jaka i ugledna momčad. Ipak, nisu se ni Španjolci posve otvarali, jednostavno su čekali pogrešku suparnika. I dočekali su je u 24. minuti.

Nakon ubačaja iz kuta pogriješio je Tomečak, poklonio loptu Aspasu koji se nije zbunio, varkom tijela oslobodio se obrambenih igrača Rijeke i poentirao. Sevilla je zasluženo povela i pomalo se povukla. Rijeka je pomakla linije prema naprijd, no do kraja prvog dijela bila je posve bezopasna.

Ipak, nastavak je donio goropadniju, uporniju Rijeku. Korist nije izostala. U 53. minuti opravdano je dosuđen jedanaesterac za Rijeku. Kramarić je pobjegao gostujućoj obrani, sjurio se sam prema vrataru, a obrambeni igrač Kolodziejczak gurnuo je riječkog napadača baš kad se spremao zabiti. Sudac nije imao milosti za takav potez, dosudio je jedanaesterac a igraču Seville za taj prljav prekršaj dodijelio je isključenje, crveni kartoni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kramarić je potom suvereno izveo najstrožu kaznu i pogodio za 1:1.

Samo minutu kasnije Rijeka je imala veliku šansu za vodstvo, nevjerojatno je što je promašio sam ispred vratara Jugović.

Rijeka je sada “namirisala krv”, krenula je uraganski i u 68. minuti nakon dobre akcije gol, za 2:1, zabio je Ognjen Kržić. Stadion i stijenje ponad njega počele su se tresti, osvajač naslova Europske lige na Kantridi je bio na koljenima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sevilla se sad morala otvoriti iako je imala igrača manje. Rijeka je potom pripravila nekoliko ubojitih protunapada i zaista je šteta što niti jedna akcija nije iskorištena i tako osigurana pobjeda. Jer, u sudačkoj nadoknadi Rijeka je nespretno primila pogodak, Mbia je izjednačio na 2:2 i rastužio prepunu Kantridu koja je već počela proslavljati zasluženu pobjedu. Zaista, velika nesreća po našu Rijeku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.