Mlade hrvatske rukometašice nakon velike borbe ostale bez polufinala

Foto: hrs

Mlade hrvatske rukometašice nisu se uspjele plasirati u polufinale svjetskog U-20 prvenstva u Rusiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U četvrtfinalu su tijesno poražene od Rumunjske 20-21 (10-11).

Hrvatske juniorke nakon odličnih igara u skupini, te nakon teške utakmice osmine finala protiv Mađarske i bez dana odmora, nisu imale dovoljno svježine za ogled protiv Rumunjki. Djevojke izbornika Silvija Ivandije odlično su odigrale prvih 20 minuta, a potom kao da su stale. Hrvatska je vodila 5-1, 8-4, 9-5 i 10-6. No, Rumunjke su do konca poluvremena serijom 5-0 stigle do vodstva 11-10. U drugom dijelu Rumunjska je bila u stalnom vodstvu, tek u dva navrata naše su igračice (18-19, 20-21), stigle do gola zaostatka.

Najefikasnije igračice u hrvatskim redovima bile su Paula Posavec sa šest, te Stella Posavec s pet golova. Kod Rumunjki najefikasnija je bila Alina Ilie s osam golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatskim rukometašicama slijedi razigravanja za plasman od petog do osmog mjesta. Hrvatska igra u četvrtak, 14. srpnja, u 14 sati protiv Norveške.

“Nažalost nismo bili napadački kvalitetni. Napad nam je kroz cijelu utakmicu bio na lošoj razini i nismo uspjeli preokrenuti susret unatoč dobrom početku. Za to je djelomično kriv i umor jer smo jučer imali težak susret protiv Mađarske. No, sve u svemu vrlo smo zadovoljni učinjenim na SP-u. Mislim da smo generaciju vratili na pravi put i da mogu samo napredovati. Svi smo emotivno doživjeli ovaj poraz, ali treba skupiti glave jer nas čeka borba za plasman,” kazao je Ivandija nakon poraza od Rumunjske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.