München prepustio Londonu finale nogometnog Eura 2020.

“Neposredno prije glasovanja o domaćinu finala i polufinala Eura 2020. godine predstavnici Njemačkog nogometnog saveza povukli su kandidaturu Münchena”, otkrio je glavni tajnik UEFA-e Gianni Infantino.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na to da su München i London bili jedini kandidati za domaćina završnih utakmica Eura 2020., koji će biti održan u 13 različitih gradova diljem Starog kontinenta, članovima Izvršnog odbora UEFA-e ostao je jednostavan posao, proglasiti londonski Wembley stadionom na kojem će se najbolje europske reprezentacije boriti za naslov.

“Nisam znao da je Njemačka povukla kandidaturu prije glasovanja. Možda je postojao neki dogovor s Englezima oko kandidature za domaćinstva Eura 2024. i 2028. godine, ali London je bio bolje ocijenjen u izvješćima koja su delegati dobili na uvid. Moguće je da su Nijemci znali za to pa su zato odustali od ove utrke”, izjavio je predsjednik UEFA-e Michel Platini u petak u Ženevi.

Njemački mediji su već nekoliko dana prije izbora nagovijestili ovakav rasplet, ističući da bi Englezi zauzvrat trebali podržati kandidaturu Njemačke za domaćina Eura 2024., a Njemački savez bi opet trebao dati potporu Engleskoj kao mogućem domaćinu Eura 2028. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Takav dogovor nije postojao, ali svim je jasno da ona zemlja koja je dobila finale Eura 2020., ne može dobiti i domaćinstvo Eura 2024. godine”, zaključio je predsjednik Engleskog nogometnog saveza Greg Dyke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.