Na utrci u Osijeku se zabio u ljude: Šestero ozlijeđenih otpušteno na kućno liječenje

Foto: HRT

Svih šestero gledatelja, ozlijeđenih u naletu automobila na utrkama u Čepinu, obrađeno je u nedjelju tijekom poslijepodneva u osječkom KBC-u i poslani su na kućno liječenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz bolnice su priopćili da im je danas oko 16 sati na Objedinjeni hitni bolnički prijem dovezeno šest ozlijeđenih osoba s 31. Osijek Street Racea.

Svi ozlijeđeni su izvan životne opasnosti te su nakon obrade i pružene pomoći otpušteni na kućno liječenje, kažu u KBC-u Osijek za Hinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utrka Osijek Street Race održavala se u Sportskoj zračnoj luci Osijek-Čepin te je okupila 230 natjecatelja iz Europe.

Očevid u tijeku

Prema neslužbenim informacijama, do nesreće je došlo uslijed pregrijavanja automobilskih guma i njihovog pucanja.

Iz KBC-a Osijek nisu se željeli očitovati o stanju unesrećenih budući da još uvijek traju medicinski pregledi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U osječkoj policiji kažu da su dojavu o nesreći zaprimili oko 15 sati i 25 minuta.

Prema prvim informacijama policije, vozač automobila nije ozlijeđen i nije bio alkoholiziran.

Očevidom će se utvrditi uzrok gubitka kontrole nad vozilom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osijek Street Race: Sigurnosne mjere su nam na razini koju moraju zadovoljavati

O nesreći su se kratko oglasili i na službenom Facebooku Osijek Street Racea.

Tvrde da nitko od ozlijeđenih nije u životnoj opasnosti. Utrke se do kraja dana više neće održavati.

– Jedan od vozača izgubio je kontrolu nad vozilom te udario u tribinu pri čemu je ozlijeđeno nekoliko gledatelja. Brzom reakcijom medicinskog tima, svim ozlijeđenima pružena je pomoć i nitko nije u životnoj opasnosti. Event se nastavlja, ali zbog očevida koji je u tijeku utrke se do kraja dana više neće održavati, stoji u priopćenju.

– Svi naši suci su trenutno ovdje licencirani, sigurnosne mjere su nam na razini koju smiju zadovoljavati. Naravno, što za gledatelje, što za vozače. Ovakve stvari, evo, 16 godina se nije još dogodilo. Unatoč svim sigurnosnim mjerama kojih se pridržavaju i vozači i sama publika – mogu se ovakve stvari dogoditi, dodao je glasnogovornik Autokluba Slavonija Marko Žuljević, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.